Γεράσιμος Γιακουμάτος: «Τα νησιά θα μαραζώσουν»

admin
30/05/2016 09:51
 
 
 

Η λύση των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας αποτελεί προϋπόθεση για την έλευση της ανάπτυξης, σύμφωνα με τον πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γεράσιμο Γιακουμάτο, ο οποίος μίλησε στην Πόπη Αλιμπέρτη και την εκπομπή “Aliberti News” του Aegean Voice 107.5.

Αντιαναπτυξιακή χαρακτήρισε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, που – όπως είπε – θα μαραζώσουν, ενώ την ίδια στιγμή «οι κυβερνώντες ζουν σε εικονική πραγματικότητα». Σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάτο, θα μειωθεί η κατανάλωση, θα «παγώσουν» οι επενδύσεις και ενδεχομένως να κλείσουν επιχειρήσεις και να οδηγηθούν κι άλλα άτομα στην ανεργία, αφαιρώντας έτσι πολύτιμα έσοδα από το κράτος.  

«Αυτό που ενδιαφέρει τους δανειστές είναι ο στόχος, δηλαδή να παίρνουν τα λεφτά τους. Εμείς θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο. Αν υπάρχει συνεχής ύφεση, δεν θα πάρουν τα λεφτά τους […] Με τέτοια φορολογική πολιτική δεν μπορεί να αυξηθεί το ΑΕΠ στην Ελλάδα. Η χώρα πρέπει να πάει σε έναν εξορθολογισμό της πολιτικής της» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιακουμάτος.  

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα του κόμματος του, υποστήριξε ότι… μπορεί να μην έσωσε την Ελλάδα, «αλλά έκανε πράγματα προς την σωστή κατεύθυνση» και τόνισε η ΝΔ προσφέρει τον δρόμο της ανάπτυξης, μέσω μεταρρυθμίσεων, ιδιωτικοποιήσεων κλπ., προεξοφλώντας ότι «δεν πρόκειται να πετύχουν τα μέτρα, όχι γιατί δεν θέλει ο λαός, αλλά γιατί δεν έχει να δώσει άλλα χρήματα». «Η συμφωνία πέτυχε, αλλά ο λαός πεθαίνει από την οικονομική δυσπραγία» είπε ο κ. Γιακουμάτος.

(Visited 33 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*