Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης τα νησιά»

xrysobeloni marina
admin
30/05/2016 13:02
 
 
 

Για τις εξελίξεις σχετικά με τα αεροδρόμια Νάξου και Πάρου, τα επιδοτούμενα αεροπορικά δρομολόγια, αλλά και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μίλησε η αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη στην εκπομπή “Al-iberti News” του AegeanVoice 107.5.


Αρχικά, η κ. Χρυσοβελώνη κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί «εγκληματικής και αντισυνταγματικής» κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, οι δηλώσεις του αρχηγού του κόμματος της αντικατοπτρίζουν την στενοχώρια και τη δυσφορία του γιατί αναγκάστηκε να ψηφίσει αυτό το μέτρο, συμπληρώνοντας επίσης ότι θα πρέπει να δώσουμε βάρος στο δεύτερο μέρος της δήλωσης, ότι δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θα επανέλθει σιγά-σιγά η ανάπτυξη.

«Τα νησιά έχουν μπει στην απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, η οποία κατανοεί τη δύσκολη θέση των πολιτών […] Δεν ήταν ευχάριστη εξέλιξη να πάρουμε τα μέτρα, αλλά έχει μεγάλη σημασία να εντατικοποιήσουμε όλοι τις προσπάθειες μας […] Σε μια περίοδο οξύτατης οικονομικής κρίσης, για την οποία δεν είχαμε εμείς την ευθύνη αλλά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κυβερνούσαν 40 χρόνια, προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση όσο το δυνατόν καλύτερα» ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεων της η κ. Χρυσοβελώνη και τόνισε ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά θα ισοσκελιστεί με άλλα αντισταθμιστικά μέτρα (σ.σ. τα οποία δεν διευκρίνισε, αλλά παρέπεμψε τους ακροατές του σταθμού στις αντίστοιχες δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Τρύφωνα Αλεξιάδη).

 

«Δεν θα μείνει καμιά περιοχή χωρίς δρομολόγια»

Όσον αφορά στα επιδοτούμενα αεροπορικά δρομολόγια κι απαντώντας σε ερώτηση της Πόπης Αλιμπέρτη, η αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι «στόχευση της κυβέρνησης είναι να μην μείνει καμία περιοχή ακάλυπτη», χωρίς ωστόσο να πει περισσότερα πράγματα μιας και το συγκεκριμένο θέμα ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του κ. Σπίρτζη.

Παρόλα αυτά, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει «να υπάρχει μια αναλογία ανάμεσα στο κόστος και στο όφελος», δηλαδή αφενός να εξυπηρετούνται οι πολίτες κι αφετέρου να μην πετούν άδεια αεροπλάνα, «γιατί αυτό συνεπάγεται κάποιο κόστος».

 

Δρομολογούνται οι εξελίξεις για τα αεροδρόμια Νάξου και Πάρου

Εντός χρονοδιαγράμματος (στις 16 Ιουλίου) εκτίμησε η κ. Χρυσοβελώνη ότι θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο της Πάρου και διαβεβαίωσε ότι ο κ. Σπίρτζης προσπαθεί να υλοποιεί κάθε εξαγγελία του.

Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαίωσε και το γεγονός ότι έχει ήδη δρομολογηθεί και η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της μελέτης για την επέκταση του διαδρόμου στο αεροδρόμιο της Νάξου. «Τα πάντα θα δρομολογηθούν με γρήγορους ρυθμούς τώρα που έκλεισε η αξιολόγηση» είπε χαρακτηριστικά η κ. Χρυσοβελώνη.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*