Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Η κυβέρνηση μας οδηγεί σε υφεσιακό σπιράλ»

admin
31/05/2016 13:32
 
 
 

«Επικοινωνιακό αφήγημα» της κυβέρνησης χαρακτήρισε την έλευση της (πολυπόθητης) ανάπτυξης η βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ και τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στην εκπομπή “Al-imberti News” του AegeanVoice 107.5.


Η κ. Ασημακοπούλου έκανε λόγο για «ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση», η οποία επιμένει να ακολουθεί ένα μείγμα πολιτικής που οδηγεί τη χώρα σε περαιτέρω ύφεση, διώκοντας λυσσαλέα την επιχειρηματικότητα και όσους παράγουν πλούτο.

«Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει σε έναν τεράστιο λογαριασμό που καλούνται τώρα να πληρώσουν οι πολίτες» δήλωσε μεταξύ άλλων, η «γαλάζια» βουλευτής και τόνισε ότι «οποιαδήποτε άλλη λύση εκτός από τις εκλογές, είναι ουτοπική». «Η καταστροφή και η αβεβαιότητα μπορεί να σταματήσει αν υπάρξει μια κυβέρνηση με σοβαρούς και ικανούς ανθρώπους, με ξεκάθαρο ιδεολογικό πρόσημο όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις» επεσήμανε σχετικά.

 

«Ό,τι χάνεται, είναι δύσκολο να το πάρεις πίσω»

Σχολιάζοντας το θέμα που «καίει» τους νησιώτες, δηλαδή την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, η κ. Ασημακοπούλου εξέφρασε την λύπη της για την απώλεια του, καθώς «είναι μεγάλη ζημιά για τον τουρισμό και τις τοπικές κοινωνίες», συμπλήρωσε δε, ότι η επαναφορά του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών (αν επιτευχθεί) δε θα είναι εύκολη υπόθεση.

«Για την αύξηση του ΦΠΑ θα μπορούσε κανείς να βγει κι από τα ρούχα του […] Η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε αγωνιστεί σθεναρά για τη διατήρηση του, αλλά όταν κάτι χάνεται είναι διπλά δύσκολο να το πάρεις πίσω» σημείωσε.

 

«Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει την αξιοπιστία του»

«Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει πλέον την αξιοπιστία του στο εξωτερικό και δεν ανακτάται με κανέναν τρόπο στη διεθνή κοινότητα» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης της η κ. Ασημακοπούλου, κάτι που – όπως υποστήριξε – θα έπρεπε να ισχύσει και για τον ελληνικό λαό, «γιατί αυτά που έλεγε προεκλογικά και αυτά που έκανε είναι η μέρα με τη νύχτα». Μάλιστα, εκτίμησε ότι «οι Έλληνες θα αντιδράσουν στο άμεσο μέλλον με αυτά που ζήσουν από δω και στο εξής».

Απαντώντας, ωστόσο, σε ερώτηση της Πόπης Αλιμπέρτη ότι και το κόμμα της είχε πάρει σκληρά μέτρα όταν κυβερνούσε, η βουλευτής απάντησε ότι «η ΝΔ βρήκε μια οικονομία σε βαθιά ύφεση», αλλά ακολουθώντας μια οικονομική πολιτική που εστίασε περισσότερο στην περικοπή των δαπανών και λιγότερο στην επιβολή φόρων, κατάφερε «να φανεί φως στο τούνελ». Παρόλα αυτά, «ο κ. Τσίπρας κατάφερε σε ενάμιση χρόνο να μας οδηγήσει ξανά στην ύφεση και μόνο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα» υποστήριξε η κ. Ασημακοπούλου.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*