Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι βουλευτές της κυβέρνησης ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα τους»

admin
06/06/2016 13:29
 
 
 

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και των βουλευτών της εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπεύθυνος Συντονισμού Κοινοβουλευτικού Έργου Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5 και την Πόπη Αλιμπέρτη.


Ο κ. Γεωργιάδης, με το γνωστό ύφος που τον διακρίνει, χαρακτήρισε «καραγκιοζιλίκια» τις δηλώσεις Καμμένου για το ΦΠΑ των νησιών, ενώ από το στόχαστρο του δεν ξέφυγαν ούτε οι κυβερνητικοί βουλευτές των Κυκλάδων κ.κ. Συρμαλένιος και Μανιός.

«Δεν μπορώ την υποκρισία. Έχετε ακούσει πιο αστεία δικαιολογία από αυτή του κ. Συρμαλένιου, δηλαδή να ψηφίζει τα μέτρα για να μην κάνει το χατίρι της αντιπολίτευσης;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Όταν διαφωνείς στ’ αλήθεια με ένα μέτρο (σ.σ. την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ), δεν το ψηφίζεις».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επισημάνει ότι του έκανε «τρομακτική εντύπωση» το πόσο γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με την τρόικα και της «παρέδωσε» τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Αποκάλυψε δε, ότι ήδη από τον Φεβρουάριο του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε προτείνει την κατάργηση τους στους δανειστές. Ο ίδιος, πάντως – όπως είπε – ως υπουργός Ναυτιλίας είχε απορρίψει σχετικά αίτημα της τρόικα. «Η ΝΔ αρνούνταν να υπακούσει στο αίτημα των εταίρων, δεν είμαστε ίδιοι. Εμείς είπαμε όχι στην τρόικα. Η ΝΔ τους διατήρησε, ο ΣΥΡΙΖΑ τους κατήργησε» δήλωσε σχετικά.

«Να σηκωθούν να φύγουν»

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε το αίτημα του κόμματος του για τη διενέργεια εκλογών και σε ερώτηση της κ. Αλιμπέρτη κατά πόσο η χώρα αντέχει μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση, απάντησε: «Το ερώτημα είναι για το αν η Ελλάδα αντέχει άλλο αυτή την κυβέρνηση. Δεν θέλω ούτε καν να το σκέφτομαι ότι θα εξαντλήσουν την τετραετία. Η ανάπτυξη θα έρθει όταν θα φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να σηκωθούν να φύγουν».

Αναφορικά με την «φοροκαταιγίδα» που ξεκίνησε από 1ης Ιουνίου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε ότι όταν το κόμμα του θα έρθει ξανά στην εξουσία, «θα μειώσει τους φόρους, θα κάνει μεταρρυθμίσεις και θα πείσει τους επενδυτές να επιστρέψουν στην Ελλάδα». «Ορισμένα μέτρα παίρνονται πίσω, αν κυβερνάς σωστά» συμπλήρωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινούσε τις φασαρίες»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι πλέον δεν γίνονται κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση γιατί «οι δήθεν αγανακτισμένοι της δήθεν λαϊκής αγανάκτησης ήταν του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι είτε υπουργοί, είτε μετακλητοί δημόσιοι υπάλληλοι».

«Όλα αυτά ήταν υποκινούμενα, αλλά τη φασαρία την οργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει την εξουσία, όχι για το καλό του λαού […] Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τα πάντα γιατί ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα τους και τη βουλευτική αποζημίωση […] Δεν έχουν πολιτικές αρχές, θα φύγουν με άσχημο τρόπο γιατί η πίεση της κοινωνίας θα έχει φτάσει στο ύψιστο σημείο» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*