Ελένη Αυλωνίτου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): «Σε ένα χρόνο ο ΦΠΑ στα νησιά θα ελαφρυνθεί»

aylonitoy eleni
admin
13/06/2016 13:21
 
 
 

Αισιόδοξη για την πορεία της χώρας εμφανίστηκε η βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, η οποία εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα τα καταφέρουμε».

Μιλώντας στην εκπομπή του Aegean Voice 107.5 “Al-iberti News” και την Πόπη Αλιμπέρτη, η κ. Αυλωνίτου αναγνώρισε ότι «οι Έλληνες είναι κουρασμένοι από τόσα χρόνια υπερφορολόγησης», ωστόσο συνέστησε «υπομονή και ψυχραιμία», καθώς «υπάρχουν δυνατότητες και προοπτικές».
«Το περασμένο καλοκαίρι φέραμε μια δύσκολη συμφωνία που την ψήφισαν όλα τα κόμματα, αλλά η συμφωνία αυτή μας δίνει προοπτική εξόδου […] Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

«Δεν μπορέσαμε να προστατέψουμε τη νησιωτικότητα»

Σε ερώτηση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, η κ. Αυλωνίτου παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να προστατέψει την νησιωτικότητα, αλλά υποστήριξε το μέτρο αυτό «θα είναι σύντομης διάρκειας» και ότι σε έναν χρόνο από σήμερα (οπότε και τα νέα στοιχεία της Eurostat θα φανερώσουν ότι η ελληνική οικονομία εμφανίζει ανάκαμψη, όπως είπε), «ο ΦΠΑ θα αναμορφωθεί και με τα νέα δεδομένα θα μπορέσει να ελαφρυνθεί αυτός ο φόρος».

Μέχρι τότε, συνέχισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω άλλων ευεργετημάτων και μέτρων που αφορούν στο υπουργείο Οικονομικών, θα προσφερθούν στους κατοίκους των νησιών άλλες δυνατότητες. «Είμαστε σε μια μεταβατική φάση και είναι στο χέρι μας να περάσουμε στην ανάπτυξη και σιγά-σιγά να ελαφρύνονται οι φόροι που έχουν μπει» δήλωσε σχετικά.

 

«Εκλογές στην ώρα τους»

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει χάσει πολιτικό έδαφος, η κ. Αυλωνίτου επεσήμανε ότι οι πολίτες, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, δεν ζητούν εκλογές, αλλά ζητούν να δοθεί κι άλλος χρόνος στην κυβέρνηση, προκειμένου να φανούν τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθεί.

Σύμφωνα με την βουλευτή, «έπρεπε να βάλουμε ένα φρένο στην καταστροφή, μετά να σταθεροποιήσουμε την οικονομία της χώρας και μετά να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη […] Στον κόσμο που μας ψήφισε, του λέμε ότι για μας πιο σημαντική παράμετρος είναι να αυξηθεί η απασχόληση […] Όταν γίνουν εκλογές σε τρία χρόνια από τώρα, θα κριθούμε κανονικά και ο κόσμος θα μετρήσει τότε αν έχει χρήματα στην τσέπη του και αν έχει δουλειά».

 

«Η ΝΔ πίσω από το κίνημα “Παραιτηθείτε”»

Τέλος, για το κίνημα «Παραιτηθείτε», η κ. Αυλωνίτου εκτίμησε ότι είναι υποκινούμενο από την ΝΔ. «Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει και εκφράζεται, ωστόσο δεν βλέπω κάποιο πολιτικό περιεχόμενο πίσω από αυτό. Και καλό είναι όταν διεκδικούμε, να μην ευτελίζουμε τις διεκδικήσεις μας. Θεωρώ ότι από πίσω κρύβεται η αντιπολίτευση και υποκινείται από αυτή» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο κίνημα δεν έχει καμία σχέση με τους Αγανακτισμένους που γέμιζαν τις πλατείες πριν λίγα χρόνια.

(φωτό: newpost.gr)

(Visited 41 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*