Χρήστος Μυτιλινιός για το κίνημα «Παραιτηθείτε»: «Είμαστε απλοί πολίτες»

kinima paraititheite
admin
13/06/2016 13:51
 
 
 

Διευκρινίσεις για το κίνημα «Παραιτηθείτε» έδωσε ο συνδιοργανωτής του, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Βραδυνή» και αρθογράφος Χρήστος Μυτιλινιός, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει τα όσα – αρνητικά – ακούγονται για αυτή την νέα πρωτοβουλία πολιτών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον AegeanVoice 107.5 και στην εκπομπή “Al-iberti news” της Πόπη Αλιμπέρτη, ο κ. Μυτιλινιός χαρακτήρισε «γελοιότητες» τις φήμες περί ύπαρξης ακροδεξιών στοιχείων στο κίνημα, διευκρινίζοντας ότι «αποτελείται από απλούς πολίτες που πιστεύουν ότι αυτή η κυβέρνηση έκανε του κεφαλιού της σε όλους τους τομείς και επιθυμούν να μπει ένα φρένο σε αυτή την κατρακύλα».

«Πίσω από το κίνημα δεν κρύβεται κανείς, ούτε η ΝΔ, όπως υποστηρίζουν οι κυβερνώντες. Αυτά είναι πολιτικάντικα τερτίπια […] Στην κυβέρνηση φοβούνται και βιάζονται να μας κακοχαρακτηρίσουν. Δεν μπορούν να δεχθούν ότι ο κόσμος είναι εναντίον τους και φοβούνται ότι θα χάσουν την εξουσία […] Εμείς δεν έχουμε κόμματα μεταξύ και δεν έχουμε καμία σχέση με τους αγανακτισμένους. Αγανακτισμένοι ήταν ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Κατρούγκαλος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μυτιλινιός.

Τι ζητάει, όμως, το συγκεκριμένο κίνημα; Όπως εξήγησε ο συνδιοργανωτής του, ανάμεσα στα αιτήματα του περιλαμβάνονται «η γρήγορη έξοδος από τα μνημόνια στα πρότυπα της Κύπρου, με ουσιαστική διαπραγμάτευση και σοβαρή δουλειά, καθώς και η μείωση των άμεσων και έμμεσων φόρων, ώστε να έρθουν επενδυτές».

«Με τους φόρους που υπάρχουν τώρα, ποιος νοήμων άνθρωπος θα έρθει να κάνει επενδύσεις στη χώρα; Εκτός αν έχει έχασε πρόσφατα κάποιον δικό του και θέλει να κάνει ψυχικό» είπε χαριτολογώντας και υποστήριξε ότι «με την αύξηση του ΦΠΑ θα υπάρξει φοροδιαφυγή, δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι και η επόμενη αξιολόγηση θα ενεργοποιήσει αυτόματα τον κόφτη δαπανών».

Σημειώνεται ότι το κίνημα «Παραιτηθείτε» έχει προγραμματίσει την πρώτη του διαδήλωση για την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 20:00, με τον κ. Μυτιλινιό να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής, λέγοντας ότι «ο κόσμος πρέπει να τους δείξει ότι δεν τους χρειάζεται, δεν τους θέλει και πρέπει να παραιτηθούν».

(Visited 84 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*