Μάκης Βορίδης: «Η κυβέρνηση έκανε τη χειρότερη δυνατή συμφωνία»

voridis makis
admin
14/06/2016 13:43
 
 
 

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης και της οικονομικής πολιτικής της εξαπέλυσε ο βουλευτής Αττικής της ΝΔ Μάκης Βορίδης από την εκπομπή του AegeanVoice “Al-iberti news”.

Ξεκινώντας από «την ανακολουθία δηλώσεων και υποσχέσεων προς τους πολίτες», ο κ. Βορίδης μίλησε για μια «εντελώς ανίκανη κυβέρνηση», η οποία «έκανε την χειρότερη δυνατή συμφωνία, με μέτρα που φέρνουν τεράστια επιβάρυνση, επηρεάζουν αρνητικά την προοπτική της χώρας και “σκοτώνουν” την οικονομία, εκχωρώντας το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια».

 

«Αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές»

«Σήμερα οι δανειστές έχουν βρει τον κ. Τσίπρα που υπογράφει τα πάντα […] Είναι αδιέξοδες και καταστροφικές αυτές οι πολιτικές και εκφράζουν την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τα πράγματα. Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι μαραζώνεις την οικονομία και φτωχοποιείς όλη τη χώρα» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βορίδης, ο οποίος επανέλαβε την πάγια θέση της ΝΔ περί διεξαγωγής εκλογών.

«Η χώρα, δυστυχώς, είναι καταδικασμένη στα χέρια αυτών των ανθρώπων και άρα πρέπει να φύγουν. Μπροστά σε αυτό που ζούμε, επιβάλλεται να γίνουν εκλογές» είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε το κόμμα του να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, υποστήριξε ότι επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της τουριστικής βιομηχανίας, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα εσόδων.

 

«Χτίζουμε συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες»

Σε ερώτηση της Πόπης Αλιμπέρτη αναφορικά με το μερίδιο ευθύνης της ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ο κ. Βορίδης απέφυγε να απαντήσει ευθέως, λέγοντας ότι «ο λαϊκισμός έχει πολύ μεγάλες ρίζες στην ελληνική κοινωνία».

«Στο τέλος του 2014 αισθανθήκαμε ότι το κλίμα άλλαζε κι αυτό ήθελε να το καταστρέψει ο Τσίπρας. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε απέναντι σε κάποιον που υποσχόταν ότι θα καταργούσε το ΕΝΦΙΑ, θα επανέφερε 13η και 14η σύνταξη, θα έδινε τα αναδρομικά των ένστολων κλπ.; Αυτό – από ένα σημείο και μετά – είναι ανίκητο» επεσήμανε, μεταξύ άλλων και τόνισε ότι «η ΝΔ χτίζει μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες», παρουσιάζοντας, ως αντιπολίτευση, συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις.

Μίλησε, ακόμη, για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση, θέμα για το οποίο υποστήριξε ότι «θέλει αρκετή κουβέντα», αφού μια διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου ίσως επέφερε αλλαγή στο πολίτευμα μας.

 

«Ανοησίες τα περί υποκίνησης»

Τέλος, στα όσα ακούγονται περί υποκίνησης του κινήματος «Παραιτηθείτε» από την ΝΔ, απάντησε ότι «είναι κουταμάρες και ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει να δει ότι ευρύτερα κοινωνικά στρώματα δεν αντέχουν αυτή την άθλια διακυβέρνηση».

«Είναι προφανές ότι κάνουν αυτό που κάνει πάντα η Αριστερά: στρέφονται προς τον αυταρχισμό, γιατί αυτό είναι το καταφύγιο τους. Να τρομοκρατήσουν τον λαό για να μην εκφράσει το αίτημα του» κατέληξε ο κ. Βορίδης.

(φωτό: ethnos.gr)

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*