Κατερίνα Μονογυιού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Η σκέψη μας είναι στις γυναίκες της Ουκρανίας

Άκης Αξαόπουλος
08/03/2022 17:33
 
 
 

 

H 8η Μαρτίου μας υπενθυμίζει όλα όσα έχουμε κατακτήσει αλλά και όσα διεκδικούμε. H ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή, οι ίσες ευκαιρίες και τα ίσα δικαιώματα για όλες τις γυναίκες στην εργασία, στη μόρφωση, στη ζωή είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ. Παρά τα όσα έχουμε κατακτήσει, στερεότυπα και διακρίσεις παραμένουν. Είναι πολλά ακόμα αυτά που πρέπει να γίνουν και χρέος της Πολιτείας είναι να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των γυναικών, στην εξάλειψη της βίας, των στερεοτύπων και των διακρίσεων. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 θωρακίζει και προασπίζει τα δικαιώματα των γυναικών και ενισχύει την κοινωνική εξέλιξη τους. Ο αγώνας για τα δικαιώματα μας και για έναν κόσμο που τα κορίτσια θα πραγματοποιούν τα όνειρα τους μακριά από εμπόδια και στερεότυπα, δεν είναι διαπραγματεύσιμος.

Φέτος, η σκέψη μας βρίσκεται στις γυναίκες της Ουκρανίας, σε αυτές που μάχονται στην πρώτη γραμμή, σε αυτές που θρηνούν, σε αυτές που αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες, στην εργαζόμενη, στην μητέρα, στη σύζυγο, στην καθημερινή μαχήτρια.

(Visited 75 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.