Γιώργος Μαυρωτάς (βουλευτής «Ποταμιού»): «Ένα μόνο κόμμα δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση»

mavrotas giorgos
admin
15/06/2016 14:13
 
 
 

Να πάψει να «δαιμονοποιεί» την επιχειρηματικότητα κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού και υπεύθυνος του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στην εκπομπή “Al-iberti news” του AegeanVoice 107.5 και την Πόπη Αλιμπέρτη.

«Η νοοτροπία της κυβέρνησης είναι τέτοια που περισσότερο αποτρέπει, παρά προσελκύει τις ιδιωτικές επενδύσεις» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ενώ χαρακτήρισε τον νέο αναπτυξιακό νόμο ως «άτολμο και καχεκτικό βήμα». 

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι ο «Μινώταυρος» του πελατειακού κράτους (το οποίο, όπως είπε, φαίνεται πως στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα όσα έλεγε ως αντιπολίτευση) δεν αφήνει την Ελλάδα να πάει μπροστά, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «θα πρέπει να καταλάβει ότι τα μεγάλα προβλήματα θέλουν μεγάλες συνθέσεις και όχι μεγάλες συγκρούσεις».

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ως προς τις επιπτώσεις στον τουρισμό λόγω της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Σύμφωνα με τον κ. Μαυρωτά, ο αντίκτυπος θα είναι μικρός στην τουριστική κίνηση, αφενός γιατί οι επισκέπτες από το εξωτερικό έχουν «χτίσει» έναν μύθο γύρω από τα ελληνικά νησιά που θέλουν οπωσδήποτε να ζήσουν, παραβλέποντας οτιδήποτε άλλο κι αφετέρου γιατί, ειδικά φέτος, τα προβλήματα των γειτονικών χωρών – ανταγωνιστών μας στον τουρισμό, ευνοούν τη χώρα μας.

Δεν παρέλειψε όμως να αναφέρει ότι για το συγκεκριμένο θέμα, υπήρξαν πολύ έντονες παλινωδίες από στελέχη της κυβέρνησης, η οποία δεν έλαβε υπόψη της και δεν υποστήριξε όσο θα έπρεπε την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας.

 

«Χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις»

Ο βουλευτής του Ποταμιού επανέλαβε τη θέση του κόμματος του ότι «ένα μόνο κόμμα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», γι’ αυτό και χρειάζονται «ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις», προκειμένου κάποια πράγματα να γίνουν συντεταγμένα και άρα πιο ανώδυνα για τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαυρωτάς δεν απέκλεισε συνεργασία του Ποταμιού με κάποιο άλλο κόμμα, με την προϋπόθεση όμως ότι θα εισακουστούν οι θέσεις και οι προτάσεις του κόμματος του, ανάμεσα στις οποίες είναι η αξιοκρατία στην πολιτική ζωή και τη δημόσια διοίκηση.

Τέλος, σχολίασε τις κυβερνητικές αντιδράσεις απέναντι στο κίνημα «Παραιτηθείτε». «Η αμηχανία, η έντονη αντίδραση και ο εκνευρισμός της κυβέρνησης γι’ αυτό το κίνημα είναι ανεξήγητα. Είναι λίγο υποκριτικό να διαμαρτύρεται για αυτή την κινητοποίηση, όταν στήθηκαν πολιτικές καριέρες στο Σύνταγμα μέσω των αγανακτισμένων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτάς.

(φωτό: topotami.gr)

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*