Ανδρέας Λοβέρδος: «Οι εξαπατημένοι πολίτες θα τιμωρήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ»

loberdos andreas
admin
23/06/2016 12:18
 
 
 

Πεπεισμένος ότι η αποτυχία των δημοσιονομικών μέτρων της κυβέρνησης θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις, ακόμη και μέσα στο φθινόπωρο, εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, στην εκπομπή “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, υπάρχει ένα «τεράστιο θέμα στη διαχείριση του κράτους και των οικονομικών του, με ευθύνη της κυβέρνησης», υποστηρίζοντας ότι «τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν μπορούν να αποδώσουν τους αναμενόμενους καρπούς και θα ενεργοποιηθεί ο “κόφτης” για να καλυφθούν τα δημοσιονομικά κενά». Επιπλέον, τόνισε ότι η δυσαρέσκεια των «εξαπατημένων πολιτών» που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στο «κλειστό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον δεν δέχεται τις επιρροές της κοινωνίας», με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε εκλογές.

«Τώρα παράγονται ελλείμματα, τα έσοδα σε όλα τα επίπεδα είναι μειωμένα κατά πολύ σε σχέση με τις προβλέψεις […] Αυτή δεν είναι πολιτική, είναι κοροϊδία του κόσμου και θα τιμωρηθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ γι’ αυτό» δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, είπε ότι «έκαναν αυτά που έλεγαν ότι είναι “κόκκινες γραμμές”».

Όπως υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος, είχε αρχίσει να φαίνεται ένα φως στο τούνελ, το οποίο όμως έσβησε μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. «Αν δεν άλλαζε η κυβέρνηση, υπήρχαν προοπτικές για την χώρα, αλλά αυτή η κυβέρνηση μας πήγε πίσω» επισήμανε.

«Έχω διάθεση να βοηθήσω και όχι να διεκδικήσω»

Σχολιάζοντας τις διεργασίες και τις «ζυμώσεις» που λαμβάνουν χώρα αυτή την στιγμή στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς υπάρχουν κοινά σημεία αναφοράς με τα κόμματα που κινούνται σε αυτόν τον χώρο (π.χ. Ποτάμι, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου κλπ.).

Από την πλευρά του, τόνισε ότι για εκείνον προέχει η σύμπνοια και όχι η αρχηγία. «Δεν έχω κρύψει ποτέ τις ηγετικές μου φιλοδοξίες, αλλά έχω αποδείξει ότι δεν επιτρέπω να γίνουν ματαιοδοξία. Έχω διάθεση να βοηθήσω και όχι να διεκδικήσω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

«Πάλευα να αντιμετωπίσω τα προβλήματα»

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος (ο οποίος ως υπουργός Υγείας είχε συνενώσει τα νοσοκομεία Σύρου και Νάξου) υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που πήρε όντας στο «τιμόνι» του συγκεκριμένου υπουργείου και άσκησε κριτική στη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Πάλευα να αντιμετωπίσω τα προβλήματα, αλλά είχα απέναντι μου έναν κομματικό συνδικαλισμό […] Κυβερνούν ενάμιση χρόνο και αντί να προχωρήσουν τα θέματα από εκεί που τα βρήκαν, ανοίγουν άλλα κλειστά θέματα […] Είναι υπουργοί Ασθένειας, όχι υπουργοί Υγείας» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Λοβέρδος.

(φωτό: ethnos.gr)

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*