Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Η κυβέρνηση δεν έχει την αποδοχή των πολιτών»

miltiadis varvitsiotis
admin
24/06/2016 12:49
 
 
 

«Ευχής έργο» χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη αποχώρηση της παρούσας κυβέρνησης ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος μίλησε στην Πόπη Αλιμπέρτη και την εκπομπή “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5.

Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «βρίσκεται σε τεράστια δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα, δεν απολαμβάνει την αποδοχή των πολιτών και δεν υπάρχει καμία λαϊκή στήριξη στα μέτρα που λαμβάνει», ενώ ταυτόχρονα «το μόνο που κάνει, είναι να υποχωρεί συνέχεια, χωρίς να προσφέρει, διατηρώντας ένα σάπιο σύστημα εξουσίας». Για τους λόγους αυτούς και καθώς ο τρόπος που διαχειρίζεται την κρίση, δεν προσφέρει καμία προοπτική εξόδου από αυτήν, ο κ. Βαρβιτσιώτης διατύπωσε – για ακόμη μια φορά – το αίτημα του κόμματος του για διεξαγωγή εκλογών.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον «γαλάζιο» βουλευτή, η επάνοδος της ΝΔ στην εξουσία θα τονώσει την οικονομία και την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας, βελτιώνοντας την δημοσιονομική της εικόνα και δίνοντας τη δυνατότητα για επαναδιαπραγμάτευση κάποιων όρων, όπως π.χ. τον τρόπο αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

 

«Σβήστηκαν οι κόκκινες γραμμές»

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάργηση των μειωμένων φορολογικών συντελεστών στα νησιά, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπήρξε κατηγορηματικός. «Δεν θα δεχόμασταν ποτέ μια συμφωνία όπου το Αιγαίο θα έχανε το μοναδικό προνόμιο που υπήρχε για τη νησιωτικότητα» δήλωσε και πρόσθεσε ότι έχει «τεράστιες ευθύνες ο κ. Καμμένος που το “έπαιζε” προστάτης των νησιωτών και τους “πούλησε” μεγαλοπρεπώς, σβήνοντας τις “κόκκινες γραμμές” που είχε θέσει».

«Το να κρατάμε Καρανίκες είναι πιο σημαντικό γι’ αυτούς από το να κρατήσουμε ένα εθνικό προνόμιο» συμπλήρωσε ο βουλευτής, ο οποίος υποστήριξε ότι ο τουρισμός έχει υποστεί μια σημαντική κάμψη μέχρι σήμερα, που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εθνική οικονομία.

 

«Παρελκυστική η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο»

«Απόλυτα προσχηματική και παρελκυστική» είναι η συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, καθώς όχι μόνο διανύουμε «άλλη μια χρονιά σε ύφεση, με στέρηση εσόδων και αδυναμία των πολιτών να αντεπεξέλθουν», αλλά επειδή ακόμη και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται διχασμένος για το συγκεκριμένο θέμα.

«Υπάρχει τεράστια ασυνέπεια. Μακάρι να έρθει μια συνταγματική αλλαγή που θα άλλαζε κάποια πράγματα στη χώρα μας, που θα μπορούσαν να τονίσουν την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της» επισήμανε σχετικά.

 

«Θα ακολουθήσουν κι άλλα exit»

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την άποψη ότι θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο, αφού «είναι μια ψήφος που αντανακλά την οργή των πολιτών απέναντι στην ανικανότητα των Βρυξελλών».

«Από δω και πέρα θα ζήσουμε μια περίοδο αλλαγής του ευρωπαϊκού σκηνικού […] Η Ευρώπη γίνεται πολύ φτωχότερη κι ενδεχομένως να ακολουθήσουν κι άλλα exit» δήλωσε ο βουλευτής, που όμως δεν θέλησε να συγκρίνει το βρετανικό με το ελληνικό περσινό δημοψήφισμα, «ένα δημοψήφισμα “μαϊμού” που δεν είχε καν νόημα».

(φωτό: newpost.gr)

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*