Χαιρετισμός Νίκου Συρμαλένιου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Άκης Αξαόπουλος
30/04/2022 11:34
 
 
 

 

Η Χώρα μας 136 χρόνια μετά την αιματηρή επέτειο των εργατικών αγώνων του Σικάγου, γιορτάζει την εργατική Πρωτομαγιά σε συνθήκες νεοφιλελεύθερων πολιτικών που διαλύουν το κοινωνικό κράτος, περιθωριοποιούν τον κόσμο της εργασίας και δημιουργούν με την ανεξέλεγκτη ακρίβεια ασφυκτικό πλαίσιο διαβίωσης για τη ζωή της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.

Στα τρία χρόνια που κυβερνά η ΝΔ, όχι μόνο κατεδάφισε κάθε θετικό μέτρο που πρόλαβε να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Αύγουστο του 2018 και την έξοδο από τα μνημόνια, αλλά θεσμοθέτησε μεθοδικά πλέγμα μέτρων υπέρ της ανεξέλεγκτης λειτουργίας της αγοράς και ενάντια στους εργαζόμενους και στους απόμαχους της δουλειάς.

Διάλυση των εργασιακών σχέσεων, εκμηδένιση των συλλογικών συμβάσεων, κατεδάφιση του εργατικού δικαίου, θεσμοθέτηση των απλήρωτων υπερωριών, της κατάργησης του 8άωρου, θεσμοθέτηση των ατομικών συμβάσεων, ουσιαστική καθήλωση μισθών και συντάξεων με την ακρίβεια να εξανεμίζει το εργατικό εισόδημα, διάλυση του ΣΕΠΕ, συνεχής ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία , καμία προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, επίθεση σε κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα, κατάργηση του δημόσιου αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος και αντικατάσταση του με το κεφαλαιοποιητικό, τόσο με την κατεδάφιση της εγγυημένης από το δημόσιο επικουρικής ασφάλισης, όσο και με την είσοδο των ιδιωτών στον ΕΦΚΑ και μάλιστα με μισθούς golden boys από 4000 – 8000 ευρώ, στοχοποίηση των ανέργων και υποβάθμιση του ΟΑΕΔ, αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, δημιουργώντας καθεστώς εργασιακής ζούγκλας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, είναι σίγουρο ότι η εργατική τάξη και συνολικά οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ήδη οι κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος προοιωνίζουν μια αυξανόμενη δυναμική απάντηση. Ο λαός και οι εργαζόμενοι παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους και ετοιμάζουν βαρύ λογαριασμό στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά !

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις και στους δρόμους του αγώνα !

(Visited 110 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*