Στη συνάντηση δημάρχων μικρών νησιών με τον Πρωθυπουργό ο Δημήτρης Λιανός

Άκης Αξαόπουλος
15/06/2022 21:38
 
 
 

 

Στη συνάντηση των Δημάρχων μικρών νησιωτικών δήμων με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παραβρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός. Στη σύσκεψη, που διήρκησε περισσότερο από 4 ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, οι επικεφαλής των μικρών νησιωτικών Δήμων αναφέρθηκαν στα έργα που έχουν προχωρήσει στα νησιά τους αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Δημήτρης Λιανός επικεντρώθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όχι ως νησιωτικός Δήμος αλλά ως πολυνησιακός, τονίζοντας την αναγκαιότητα της κατανομής των χρηματοδοτικών εργαλείων για κάθε νησί ενός πολυνησιακού Δήμου και όχι ανά Δήμο. Το γεγονός ότι πολλά νησιά, όπως η Ηρακλειά, η Σχοινούσα, η Δονούσα και το Κουφονήσι, συνιστούν έναν μεγάλο ενιαίο νησιωτικό δήμο, δεν σημαίνει ότι παύουν να είναι μικρές νησιωτικές Κοινότητες, με αυξημένες ανάγκες και περιορισμένες ευκαιρίες. Επιπλέον, ο πλήρης αποκλεισμός τους από κάθε πρόγραμμα ή οικονομική ενίσχυση που αφορά σε νησιά κάτω των 3.000 κατοίκων αποτελεί κοινωνική ανισότητα και προκαλεί το αίσθημα αδικίας των κατοίκων των νησιών αυτών.

Ακόμα, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναφέρθηκε στο υψηλό ενεργειακό κόστος στα νησιά, σε ζητήματα υποδομών, καθώς και στην αναγκαιότητα επέκτασης των αφαλατώσεων κ.α..

Ανάμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν από τους Δημάρχους των μικρών νησιωτικών Δήμων ήταν αυτά της ιατρικής κάλυψης, της γραφειοκρατίας, των μετατάξεων και της κινητικότητας ώστε να μην επιδεινωθεί κι άλλο το πρόβλημα της υποστελέχωσης, των Υπηρεσιών Δόμησης, της στέγασης υπαλλήλων που υπηρετούν στα νησιά, της θαλάσσιας συγκοινωνίας κ.α..

(Visited 236 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*