Φ. Φόρτωμας: Να ενισχυθούν οι δαπάνες λειτουργίας εργοστασίων αφαλάτωσης για τους νησιωτικούς δήμους

Άκης Αξαόπουλος
16/06/2022 20:49
 
 
 

 

Την ανάγκη αύξησης του συνολικού ποσού που κατανέμεται από τους ΚΑΠ προς τους ΟΤΑ, για την κάλυψη των αυξημένων δαπανών λειτουργίας εργοστασίων αφαλάτωσης ύδατος, ώστε να ενισχυθούν αντίστοιχα και οι νησιωτικοί ΟΤΑ, ανέδειξε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με σχετική αναφορά, την οποία κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μαυρουδή Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στυλιανό Πέτσα.

Ο κ. Φόρτωμας έθεσε υπόψιν των κ.κ. Υπουργών την πρόσφατη επιστολή του Δημάρχου Αμοργού, κ. Ελευθερίου Καραΐσκου, στην οποία αναφέρεται ότι κάθε χρόνο κατανέμεται το ποσό των 2.400.000,00 € από τους ΚΑΠ σε Δήμους της χώρας, για την αντιμετώπιση δαπανών λειτουργίας εργοστασίων αφαλάτωσης ύδατος. Οι νησιωτικοί δήμοι, λόγω των αυξανόμενων αναγκών ζήτησης ύδατος, θέτουν σε λειτουργία συνεχώς νέες μονάδες αφαλάτωσης, αντιμετωπίζοντας παράλληλα και τη μεγάλη αύξηση του κόστους λειτουργίας τους.

Στην αναφορά του, ο βουλευτής Κυκλάδων, τόνισε ότι με την αύξηση του συνολικού ποσού που κατανέμεται από τους ΚΑΠ προς τους ΟΤΑ, οι νησιωτικοί δήμοι δεν θα χάνουν πολύτιμους πόρους λόγω ανακατανομής του συνολικού διανεμόμενου ποσού.

(Visited 22 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.