Ο Νίκος Μανιός για το νοσοκομείο της Σαντορίνης: «Μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα»

manios nikos sto kokkino
admin
18/07/2016 13:39
 
 
 

Δελτίο Τύπου για το νοσοκομείο της Σαντορίνης, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν την περασμένη Παρασκευή, εξέδωσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, ο οποίος υποστήριξε ότι η έναρξη λειτουργίας του αποτελεί «ένα μικρό βήμα του στρατηγικού στόχου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια και Δικαιοσύνη».

Ο κ. Μανιός επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις πολιτικές που ακολούθησαν στον τομέα της δημόσιας υγείας και τόνισε ότι «το νοσοκομείο της Σαντορίνης μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα», ώστε η τωρινή κυβέρνηση «να δημιουργήσει συνθήκες ανακούφισης και εμπιστοσύνης για τον λαό μας».

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου του κ. Μανιού έχει ως εξής:

Ένα μικρό βήμα του στρατηγικού στόχου της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη πραγματοποιήθηκε στο Νησί της Σαντορίνης. Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 άνοιξε το νοσοκομείο.

Άνοιξε το νοσοκομείο που έγινε το σύμβολο του αγώνα των πολιτών για πρόσβαση σε οργανωμένο, ασφαλή, και σύγχρονο σύστημα δημόσιας υγείας, ενάντια στην τραγική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία και τους Έλληνες στην απόγνωση, κλείνοντας νοσοκομεία και διαλύοντας την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Είναι νωπή η φωνή του πρώην Υπουργού υγείας της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, για την μεταφορά του εξοπλισμού σε άλλα Νοσοκομεία και την παραχώρηση του κτιρίου στο ΤΑIΠΕΔ για να ξεκινήσει διαδικασίες αποκρατικοποιήσεως του.

Γνωρίζουμε καλά πλέον τους μηχανισμούς που οδήγησαν το σύστημα υγείας στην ιδιωτικοποίηση και γνωρίζουμε ότι η αντιστροφή για ένα Δημόσιο σύστημα Υγείας θέλει χρόνο και τεράστια προσπάθεια από όλον τον Ελληνικό λαό.

Το νοσοκομείο Σαντορίνης, παρά τις δυσκολίες, ΑΝΟΙΞΕ και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα, που μαζί με την υγειονομική κάλυψη για τους άνεργους και ανασφάλιστους, τις προσλήψεις 3.500 μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, την εξυγίανση του ΚΕΕΛΠΝΟ, το Ν/Σ για την Ψυχική Υγεία και την υπογραφή συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τα νοσοκομεία, θα δημιουργήσει συνθήκες ανακούφισης και εμπιστοσύνης για τον λαό μας.      

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*