Ν. Συρμαλένιος: Σχετικά με τη διαμαρτυρία του προέδρου της Κορώνου Νάξου για την παραμονή του ΑΤΜ

atm 1
Newsroom
20/09/2022 14:03
 
 
 

 

Ενώ είχαμε ήδη καταθέσει ως ΑΝΑΦΟΡΑ στη Βουλή τη διαμαρτυρία του προέδρου της Κορώνου της Νάξου για να μην κλείσει το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, πληροφορηθήκαμε με ικανοποποίηση ότι με παρέμβαση του Γιάννη Βρούτση το ΑΤΜ θα μείνει τελικά στην Κόρωνο. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο Κόρθι της Άνδρου.

Είναι προφανές ότι η παραμονή των ΑΤΜ στα χωριά είναι μεγάλης σημασίας, γιατί τουλάχιστον οι πολίτες των απομεμακρυσμένων χωριών και μάλιστα οι ηλικιωμένοι, αφού στερούνται τραπεζικού υποκαταστήματος τα οποία εξακολουθούν να κλείνουν, τουλάχιστον έχουν τη δυνατότητα ελάχιστης εξυπηρέτησης μέσω των ΑΤΜ.

Κατανοούμε επίσης την περηφάνεια του κ. Βρούτση γιατί έπιασε τόπο η μεσολάβηση του, αλλά για σκεφτείτε και την άλλη πλευρά. Είναι δυνατόν ο ισχυρός άνδρας της Πειραιώς, ο κ. Μεγάλου, να μην αποδεχθεί ένα πολύ ήσσονος σημασίας για την τράπεζα του θέμα, να μην ικανοποιήσει δηλαδή την παραμονή δύο ΑΤΜ, απέναντι σε ένα ισχυρό πρώην υπουργό και απέναντι σε μια κυβέρνηση της ΝΔ, που τον Απρίλιο του 2021, ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 3 δις και μείωσε τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς από 60 σε περίπου 27%, με την προνομιακή αύξηση του κεφαλαίου της υπέρ των μεγαλοεπενδυτών και με τον αποκλεισμό των παλαιών της μετόχων λόγω της κατάργησης των δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου; Και αυτό σαν συνέχεια της ψήφισης στη βουλή της ασυλίας των τραπεζικών στελεχών…

Δείτε εδώ την αναφορά που έχει κατατεθεί για το θέμα:

(Visited 84 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*