Φίλιππος Φόρτωμας: «Νησιωτικές πολιτικές με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη»

Newsroom
02/11/2022 20:07
 
 
 

 

Για την ανάγκη προώθησης νησιωτικών πολιτικών και προάσπισης του νησιωτικού προϊόντος, μίλησε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ειδικό χωροταξικό, η εφαρμογή του οποίου θα βοηθήσει στη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Στη συνέχεια, ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε σε επίκαιρα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες, όπως αυτό της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής να συνασπιστούν και να διεκδικήσουν την εφαρμογή των αποφάσεων της Δημόσιας Διοίκησης με περισσότερα κριτήρια για τα νησιά.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων έκανε ειδική αναφορά στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των νησιωτικών Δήμων, προτείνοντας να δοθεί προτεραιότητα στην εντοπιότητα, με κίνητρα και κριτήρια για τους κατοίκους των νησιών και τους πολύτεκνους, καθώς είναι αυτοί που τα διατηρούν ζωντανά. Τέλος, ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα πολύ σημαντικές προσπάθειες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του Πρωθυπουργού για τη χάραξη μιας ολοκληρωμένης θαλάσσιας και νησιωτικής πολιτικής, μέσω και της εφαρμογής διαφόρων χρηματοδοτικών προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει κάνει πολλά και σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της νησιωτικής πολιτικής. Μέλημά μας είναι να δοθεί προτεραιότητα στις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και να συνεχιστεί το έργο που έχει ήδη ξεκινήσει, για τη βελτίωση των υποδομών στον τομέα του τουρισμού και της υγείας, με γνώμονα την προάσπιση του νησιωτικού μας προϊόντος. Στο χέρι μας είναι να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα για τον τόπο μας, όπως την εφαρμογή Έκθεσης Νησιωτικής Εφαρμογής για τους νόμους, αλλά και την εφαρμογή επιπλέον κινήτρων και κριτηρίων για τις νησιωτικές περιοχές. Συνεχίζουμε μαζί!», δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*