Ανορθολογική η διαδικασία μετακινήσεων για τους πολίτες της Πάρου προς τις επιτροπές αξιολόγησης και πιστοποίησης αναπηρίας σε άλλα νησιά

Newsroom
14/11/2022 14:04
 
 
 

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του πρώην Δημάρχου της Πάρου, κου Κώστα Αργουζή για τους 1000 περίπου κατοίκους της Πάρου που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και είναι υποχρεωμένοι, προκειμένου να λάβουν το μηνιαίο βοήθημα των 313 ευρώ, να μεταβαίνουν στη Σύρο κάθε τρία χρόνια, για να εξεταστούν από επιτροπή γιατρών.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, τουλάχιστον 1000 πολίτες της Πάρου που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% είναι υποχρεωμένοι, προκειμένου να λάβουν το μηνιαίο βοήθημα των 313 ευρώ, να μεταβαίνουν στη Σύρο κάθε τρία χρόνια, για να εξεταστούν από επιτροπή γιατρών. Αυτό συνεπάγεται ακτοπλοϊκή μεταφορά, διαμονή σε ξενοδοχείο και διατροφή σε εστιατόριο. Πέραν αυτής της δαπάνης, εάν υπάρξει λόγω καιρού, απαγορευτικό, είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στη Σύρο περισσότερες μέρες, με επιπλέον δαπάνες και οι ανάπηροι και οι συνοδοί τους.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν και ανάπηροι με ψυχικά νοσήματα, μοναχικοί, που χρήζουν συνοδείας και που πρέπει να βρεθεί τρόπος να συνοδευτούν, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη μετακίνηση τους.

Θα ήταν προτιμότερο ανά εξάμηνο η επιτροπή που γνωμοδοτεί να επισκέπτεται το νησί ή εναλλακτικά θα μπορούσε η γνωμοδότηση να γίνεται από γιατρούς του Κέντρου Υγείας Πάρου.

Δείτε το σχετικό έγγραφο

(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*