Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σύρου με την ηγεσία του Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων

Newsroom
29/11/2022 00:21
 
 
 

 

Αντιπροσωπεία της νεοεκλεγείσας Συντονιστικής Επιτροπής της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σύρου είχε συνάντηση στις 25-11-2022 με τις διοικήσεις του Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων στα πλαίσια συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων που προγραμματίζει με τους φορείς της Σύρου, προκειμένου να συζητήσουν και να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συμμετείχαν ο Συντονιστής της ΟΜ Κώστας Βασιλάκης, η αναπληρώτρια συντονίστρια Μαρία Μαυράκη, τα μέλη της ΣΕ Γιάννης Μπάιλας ταμίας, Ειρήνη Γουσγουνέλη και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Κατερίνα Γιαννακά.

Στη συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ιωάννης Ρούσσος και οι συνεργάτες του Μαρία Αντωνίου, Στεφανία Παπακώστα, Χριστίνα Σαρρή και Νίκος Μπάρτζος.

Συζητήθηκαν τα αναπτυξιακά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην υλοποίησή τους. Ειδική αναφορά έγινε στις εξελίξεις στην υλοποίηση και την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος επαγγελμάτων, με επιδότηση και την εξασφάλιση- πιστοποίηση σε διάφορες ειδικότητες. Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου αναφέρθηκαν επίσης στις εκπαιδεύσεις μέσω διαδικτυακών webinar και στα νέα δεδομένα στο χώρο Υγιεινής και Ασφάλειας, στο χώρο της Εστίασης, στα Τουριστικά καταλύματα και γενικά στις επιχειρήσεις. Η συζήτηση εστιάστηκε σε θέματα Νησιωτικής πολιτικής, που απασχολούν άμεσα τους νησιώτες, καθώς και στην ανάγκη αναβάθμισης των ψηφιακών συστημάτων. Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Aegean Cuisine, μέσω του οποίου δίνεται η ευκαιρία στις επιχειρήσεις να ενταχθούν σε αυτό, προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα τους αναδεικνύοντας έτσι την Κυκλαδίτικη Γαστρονομία.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σύρου για το ενδιαφέρον της στα θέματα του Επιμελητηρίου και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία και συνεργασία, για την προώθηση των προβλημάτων του επιχειρηματικού κόσμου των νησιών μας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ουσιαστικά αποτελούν τον κορμό της.

Κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων ο Πρόεδρος Μάρκος Βουτσίνος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΟΜ Σύρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το Εργατικό Κέντρο και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που προέκυψαν με την κατάργηση της Εργατικής Εστίας.

Ο Πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στις διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες του Εργατικού Κέντρου, στα γεύματα αγάπης, αναγκαία και ζωτικής σημασίας για αρκετούς συνανθρώπους μας, στο κοινωνικό φροντιστήριο που παρέχει δωρεάν στα παιδιά, δίνοντάς τους την ευκαιρία για γνώση και πρόοδο στη μετέπειτα ζωή τους. Δωρεάν επίσης διαθέτει τους χώρους του στο σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ, στο σύλλογο ΑΜΕΑ, στην κατ’ οίκον νοσηλεία, για τις δραστηριότητές τους, αλλά και στη δωρεάν παραχώρηση της αυλής του κτιρίου για εκδηλώσεις.

Αναφέρθηκε επίσης στην κατάργηση του παραρτήματος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στη Σύρο, ενός από τα 13 παραρτήματα, η οποία οδήγησε τους εργαζόμενους του προγράμματος στην ανεργία και ταυτόχρονα αποτέλεσε πλήγμα για το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βεβαίωσε την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων ότι θα είναι δίπλα τους στις εργατικές διεκδικήσεις του κόσμου της εργασίας στη Σύρο και στις Κυκλάδες.

(Visited 99 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*