Γιάννης Βρούτσης: «Ο κ. Τσίπρας εξελίσσεται σε πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ»

vroutsis 12
admin
07/09/2016 13:47
 
 
 

Θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, αλλά και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος μίλησε στον Aegen Voice 107.5 και την εκπομπή “Al-iberti News”.
Αφού εξέφρασε την αγωνία του για την εξέλιξη του έργου του Φράγματος Τσικαλαριού, ο κ. Βρούτσης – κληθείς να σχολιάσει τα όσα διαδραματίστηκαν για την χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών – χαρακτήρισε τη διαδικασία «απαράδεκτη, αδιαφανή και κατά παράβαση του Συντάγματος», συμπληρώνοντας ότι στη συνείδηση του κόσμου αποτυπώθηκε ως «ένα κακοφτιαγμένο σόου».
Όσον αφορά στην πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τη μείωση 6{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} που θα υποστούν 265.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν διπλές κύριες συντάξεις, ο πρώην υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι πρόκειται για «μια άδικη μείωση που θα λάβει χώρα μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εμφανιστεί ο κ. Τσίπρας με τη λιγότερη δυνατή κατακραυγή». Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Βρούτση, «ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της διαπραγμάτευσης» έφερε τα μέτρα που λαμβάνονται συνεχώς στον τομέα της οικονομίας.

«Γκρεμίζεται η εικόνα του κ. Τσίπρα»
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και θέλουν τη ΝΔ να προηγείται του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι αποτυπώνουν τόσο «την πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ», όσο και «το γκρέμισμα της εικόνας του κ. Τσίπρα», ο οποίος – σύμφωνα με τον «γαλάζιο» βουλευτή – εξελίσσεται σε πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια, εξέφρασε την άποψη ότια η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την οικονομία, μιας και έχει εξαντληθεί πλέον η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση γιατί γνωρίζουν ότι, σε περίπτωση εκλογών, «δεν πρόκειται να επανεκλεγούν ούτε οι μισοί».
Ο κ. Βρούτσης δικαιολόγησε την αγανάκτηση του κόσμου, ωστόσο – εμμέσως – επέρριψε ευθύνη στους πολίτες για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. «Οι κυβερνήσεις είναι επιλογές του κόσμου […] Ο πολίτης είναι υπεύθυνος και για τα πρόσωπα που επιλέγει και για τα κόμματα που επιλέγει. Μετά από την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται» δήλωσε, μεταξύ άλλων.
Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επανέλθει το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, το οποίο – όπως είπε – «χάθηκε άδικα και δηλητηριάζει καθημερινά την τσέπη κάθε νησιώτη».

Νοσοκομείο Νάξου και σμυριδικό
Η ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Βρούτση ολοκληρώθηκε με την αναφορά σε δύο μείζονα θέματα που απασχολούν το νησί της Νάξου, τη λειτουργία του νοσοκομείου και το σμυριδικό.
Και για τα δύο θέματα, ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα οι Ναξιώτες υφίστανται εμπαιγμό και κοροϊδία. «Κάνουν την τρίχα τριχιά για να βρει κάποιος κάτι να κάνει κριτική […] Κριτική θα πρέπει να ασκηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχει μπει ούτε ένα λιθαράκι παραπάνω στις υγειονομικές δομές των νησιών» τόνισε και συμπλήρωσε ότι η πρόταση Σκουρλέτη για το σμυριδικό είναι μη βιώσιμη. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι από 1/1/2017 παύει να ισχύει το ειδικό καθεστώς της σμύριδας, κάτι που σημαίνει ότι οι σμυριδεργάτες θα πρέπει να καταβάλλουν εισφορές στον ΟΑΕΕ.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*