Στη Νάξο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Φίλιππος Φόρτωμας

Newsroom
01/12/2022 20:52
 
 
 

 

Στη Νάξο βρέθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος υποδέχθηκε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη.

Αρχικά, ο κ. Φόρτωμας επισκέφθηκε μαζί με τον Υπουργό, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχου του ΚΕΠΠΥΕΛ Νάξου. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, όπου συζήτησαν για τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Έπειτα, ξεναγήθηκαν στις υπό κατασκευή νέες εγκαταστάσεις του τυροκομείου της Ένωσης, καθώς και σε πρότυπο συσκευαστήριο πατάτας.

Στη συνέχεια της ημέρας, επισκέφθηκαν το φράγμα Τσικαλαριού, ένα έργο ζωτικής σημασίας, που θα αρδεύσει μια πολύ μεγάλη περιοχή της πεδινής Νάξου και πραγματοποίησαν αυτοψία, παρουσία του ανάδοχου του έργου. Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε πως το έργο θα επανεκκινήσει τον Φεβρουάριο του 2023 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024. Ο κ. Φόρτωμας επανέλαβε στον κ. Υπουργό, την ανάγκη δημιουργίας δικτύων, που θα ολοκληρώσουν, στην ουσία, τη χρησιμότητα του έργου και θα οδηγήσουν σε οριστική επίλυση του προβλήματος άρδευσης της Νάξου.

Επόμενη στάση της επίσκεψης, το Φιλώτι, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με κτηνοτρόφους της ορεινής Νάξου και τέθηκαν υπόψη του Βουλευτή και του κ. Υπουργού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αναλύθηκαν οι μέχρι τώρα ενέργειες της Κυβέρνησης για τη στήριξή τους και συζητήθηκαν μελλοντικές πιθανές λύσεις. Κατόπιν, επισκέφθηκαν ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο και παρακολούθησαν τη διαδικασία έκθλιψης του ελαιοκάρπου. Στο τέλος της πρώτης ημέρας της επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Φόρτωμας συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη και στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Νάξου, όπου συμμετείχε πλήθος εκπροσώπων φορέων και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα του νησιού.

Σήμερα το πρωί, ο Βουλευτής συμμετείχε σε σύσκεψη μαζί με τους εκπροσώπους του Υπουργείου, τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τον Έπαρχο Γιάννη Μαργαρίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν ζητήματα υποδομών και καθημερινότητας.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Η επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεωργαντά στη Νάξο, αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα, που είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης των νησιών μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Οι Νάξιοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, κρατούν ψηλά τον πήχη τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αφού τα προϊόντα του νησιού είναι τα πιο φημισμένα. Αναφορικά το Φράγμα Τσικαλαριού, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό κ. Γεωργαντά, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα κ. Παπαγιαννίδη, οι οποίοι κατόπιν της συνάντησής μας, τον Απρίλιο του 2022, εισάκουσαν το αίτημά μου και θα προχωρήσουν στην εκπόνηση μελέτης αναφορικά με το δίκτυο άρδευσης και την ένταξή της σε χρηματοδοτικό εργαλείο του Υπουργείου και επιπλέον προχωρούν στην άμεση επανεκκίνηση των εργασιών στο Φράγμα, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί!».

(Visited 144 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.