Συγχαρητήρια Φίλιππου Φόρτωμα για την χρηματοδότηση του Δήμου Σικίνου

Newsroom
06/12/2022 14:49
 
 
 

 

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την απόφαση χρηματοδότησης του Δήμου Σικίνου μέχρι του συνολικού ποσού των 90.000,00 €, για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης του νησιού, η οποία υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Η δαπάνη εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2022.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσό των 50.000,00€ θα καλύψει την προμήθεια των απαραίτητων υλικών για την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης, των γεωτρήσεων και των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Σικίνου, ενώ το ποσό των 40.000,00€ θα διοχετευθεί για την κάλυψη μέρους του ενεργειακού κόστους λειτουργίας των μονάδων αφαλάτωσης και των αντλιοστασίων ύδρευσης του Δήμου Σικίνου.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσα από τις συνεχείς και συστηματικές χρηματοδοτήσεις προς τους Δήμους των Κυκλάδων, έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην αναμόρφωση της εικόνας των νησιών, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την αύξηση του αισθήματος ασφαλείας τους καθώς μέσα από τη δημιουργία νέων συνθηκών στο περιβάλλον που ζουν, νιώθουν δικαίωση που επιλέγουν, μαζί με τις οικογένειες τους να ζουν στα νησιά μας όλο το χρόνο».

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*