Μέχρι τον Μάρτιο του 2023 η διαβούλευση της ΕΠΜ για τις περιοχές NATURA 2000 των Κυκλάδων

Newsroom
15/12/2022 16:57
 
 
 

 

Άμεση ήταν η απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Αμυρά, διαμέσου του Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Βαρελίδη στην επιστολή που απέστειλε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Γιάννης Βρούτσης, ζητώντας καθορισμό νέας ημερομηνίας διαβούλευσης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΠΜ) των χαρακτηρισμένων περιοχών NATURA 2000 για τα νησιά Σύρος, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Κύθνος, Κέα, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος και Κίμωλος.

Ο κ. Αμυράς αναγνώρισε ότι πρόκειται για θέμα ζωτικής σημασίας για τα νησιά των Κυκλάδων και έτσι έκανε αποδεκτή την πρόταση του κ. Βρούτση για καθορισμό νέας ημερομηνίας διαβούλευσης. «Αίτημα καθολικό και δίκαιο που εξέφρασαν επίσης με επιστολή τους και οι Δήμαρχοι των ανωτέρω νησιών, μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου που τους εκπροσωπεί» συμπλήρωσε ο κ. Βρούτσης.

Έτσι, σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «η Διαβούλευση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης που αφορά σε προστατευόμενες περιοχές “Natura 2000” σε τμήμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παρατείνεται ως 01.03.2023».

Διαβάστε την επιστολή του κ. Βρούτση

(Visited 223 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*