Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ: Tα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα η αιτία του ξεριζωμού των λαών

Newsroom
19/12/2022 23:08
 
 
 

 

Ένα ακόμα περιστατικό με 15 μετανάστες – πρόσφυγες στο νησί μας, συγκεκριμένα στον Απόλλωνα. Αποτέλεσμα της απαράδεκτης εκμετάλλευσης της ελπίδας των ανθρώπων, που τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα βομβαρδίζοντας ισοπεδώνουν τις πατρίδες τους. Απελπισμένοι αναγκάζονται να ξεπουλούν τα υπάρχοντα τους και να αναζητούν την τύχη τους στην Ευρώπη.

Το απάνθρωπο κύκλωμα δουλεμπορίας, πατάει πάνω στην πολιτική της Ε.Ε., στην κοινή δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας, που πιστά υπηρετεί και η Ελληνική κυβέρνηση.

Οι κάτοικοι του Απόλλωνα αντέδρασαν άμεσα, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των μεταναστών-προσφύγων.

Από την πρώτη στιγμή, μέλη της οργάνωσης Κωμιακής του ΚΚΕ, μαζί με τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννη Κορρέ, ήταν παρόντες, συμμετέχοντας στην οργάνωση της περίθαλψης, συγκεντρώνοντας ρουχισμό.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον δήμαρχο Νάξου, ζητώντας του να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες περίθαλψης και φιλοξενίας για τους ξεριζωμένους.
Όμως η αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ευθύνη της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν και δημιουργεί η πολιτική της.

Ζητάμε:
Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης την περίοδο προσωρινής τους διαμονής στη Νάξο, σε κατάλληλους χώρους (ξενοδοχεία, καταλύματα), με ευθύνη του κράτους.
Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες έκδοσης των απαραίτητων εγγράφων, για να μετακινηθούν στον τόπο προορισμού τους.

Κανένας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με την «κανονικότητα» του θανάτου ξεριζωμένων ανθρώπων και την «καθημερινότητα» των πολύνεκρων ναυαγίων.
Κανένας δεν πρέπει να κλείσει τα μάτια στις αιτίες αυτής της τραγωδίας που γίνονται ακόμα πιο φανερές. Η εργαλειοποίηση των κατατρεγμένων, η επικίνδυνη δράση των διακινητών, τα αιματηρά γεωπολιτικά παζάρια στις πλάτες τους, αναπτύσσονται στο έδαφος της άθλιας και απάνθρωπης ευρωενωσιακής πολιτικής, που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις.
Εδώ και τώρα πρέπει να καταργηθεί το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο του εγκλωβισμού και των απελάσεων, ο Κανονισμός του Δουβλίνου, η κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας.
Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που φέρνουν τεράστιους κινδύνους για τον λαό και προκαλούν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.

(Visited 147 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*