Γιάννης Βρούτσης: «Θα υλοποιηθεί η εξαγγελία Τσίπρα για πάγωμα χρεών όσων οφείλουν στον ΟΑΕΕ;»

oaee ofeiletes
admin
03/10/2016 08:07
 
 
 

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο «Εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για πάγωμα των χρεών όσων οφείλουν στον ΟΑΕΕ» κατέθεσαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ Γιάννης Βρούτσης και ο συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής Καβάλας ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση των δύο βουλευτών, πέρασε ήδη ένας μήνας από την εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σχετικά με το πάγωμα των χρεών όλων όσων οφείλουν στον Ταμείο ΟΑΕΕ, με ταυτόχρονη υποχρέωση καταβολής των τρεχουσών εισφορών από την 1/1/2017, ωστόσο «δεν υπάρχει καμία ένδειξη από την κυβέρνηση, είτε με εγκύκλιο, είτε με απόφαση, είτε με νομοθετική πρωτοβουλία που να δείχνει ότι η εξαγγελία-δέσμευση του πρωθυπουργού θα υλοποιηθεί».
Οι κ.κ. Βρούτσης και Παναγιωτόπουλος υποστηρίζουν ότι «η εξαγγελία αυτή από μόνη της, δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς εκπέμπει ισχυρό μήνυμα “προσδοκίας” νέας ρύθμισης, σε όσους οφείλουν σήμερα στον ΟΑΕΕ, με παράλληλες αρνητικές επιπτώσεις τόσο στις τρέχουσες καταβολές των οφειλόμενων, όσο και στα δημόσια έσοδα, μέχρι το τέλος του έτους (31/12/2016)», παρόλα αυτά, «ο υπουργός Εργασίας μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει κανένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της συγκεκριμένης δέσμευσης του πρωθυπουργού», ενώ «ανάλογη εξαγγελία για νέο σχήμα “100 δόσεων” από τον υπουργό Εργασίας – 2 μήνες πριν – ακυρώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών».
Μετά από όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι υπουργοί:
1ον Θα υλοποιηθεί η δέσμευση – εξαγγελία του Πρωθυπουργού;
2ον Εάν ναι, να κατατεθεί ακριβές και πλήρες χρονοδιάγραμμα ενεργειών, δράσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών για την υλοποίηση της;
3ον Τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να προστατεύσει τα έσοδα του ΟΑΕΕ – μέχρι το τέλος του χρόνου – καθώς η εξαγγελία του Πρωθυπουργού βάζει σε κίνδυνο τα έσοδα του Ταμείου μέχρι το τέλος του χρόνου;
(φωτό: thetoc.gr)

(Visited 32 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.