Ο Γιώργος Μαραγκός από τη Σύρο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών!»

Newsroom
07/03/2023 12:07
 
 
 

 

Στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη πολιτική εκδήλωση του Συριανού υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Μαραγκού.

Ο κ. Μαραγκός χαρακτήρισε «συγκινητική» την αθρόα προσέλευση του κόσμου (παρά το γεγονός ότι η πρόσκληση εστάλη μόλις μια μέρα πριν), επισημαίνοντας ότι δείχνει την πρόθεση των πολιτών «να επανέλθει η ελπίδα και η αισιοδοξία στη χώρα». Ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν το παρών στη χθεσινή εκδήλωση ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Άρης Ρώτας, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Περιφέρειας Ν. Αιγαίου-Κυκλάδων Κατερίνα Γιαννακά, καθώς και ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργοστασιακού Σωματείου του ναυπηγείου του Νεωρίου Αντώνης Χατζαντώνης και Μάρκος Ρηγούτσος, αντίστοιχα.

Επίσης, στο κάλεσμα του ανταποκρίθηκαν πολλοί και πολλές που είχαν πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο του κ. Μαραγκού στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τη στήριξή τους στην απόφαση του να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Σημειώνεται ότι, πριν από το αμιγώς πολιτικό σκέλος της εκδήλωσης, τηρήθηκε από τους παριστάμενους ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αθώων θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από τη Λάρισα, με τον κ. Μαραγκό να ζητά από την «ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη να αποδώσει ευθύνες εκεί που πρέπει».

Εξηγώντας, για ακόμη μια φορά, τους λόγους που τον ώθησαν στο να θέσει υποψηφιότητα με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαραγκός τόνισε μεταξύ άλλων, ότι, ως ενεργός και σκεπτόμενος πολίτης, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα προς όλο τον προοδευτικό χώρο, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης που είχαν εδραιωθεί ήδη από τη θητεία του ως Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υποψήφιος βουλευτής άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, την οποία χαρακτήρισε συνώνυμη της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και της ανελευθερίας, αντιπαραβάλλοντας τις «εμβληματικές πρωτοβουλίες» του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τετραετία που κυβέρνησε, όπως π.χ. το – απαξιωμένο πλέον – Μεταφορικό Ισοδύναμο, το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ν. Αιγαίου, τη δημιουργία βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο, την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό δίκτυο κλπ.

«Το μείγμα πολιτικών της ΝΔ είναι απολύτως επιζήμιο για τη χώρα […] Είμαστε ένας λαός που ζητιανεύει για κουπόνια, δεν υπάρχει ισοτιμία και ισονομία στην αντιμετώπιση των πολιτών […] Η σημερινή ζοφερή πραγματικότητα δεν οδηγεί πουθενά και ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραγκός και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι ο νικητής των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί μια τεκμηριωμένη, συγκροτημένη και με επιχειρήματα αντιπολίτευση […] Με το ψηφοδέλτιο νίκης στις Κυκλάδες, θα δώσουμε μια έντιμη, αξιοπρεπή και ηθική μάχη […] Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή και να επαναφέρουμε το χαμόγελο και την ελπίδα στη ζωή μας. Να υψώσουμε το ανάστημά μας για το παρόν και για το μέλλον της χώρας» τόνισε ο Συριανός υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης

(Visited 321 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*