Γιάννης Πολυχρονάκος: «Να μη χαθούν άδικα άλλες αθώες ψυχές»

Newsroom
08/03/2023 09:40
 
 
 

 

Δελτίο Τύπου για την τραγωδία στα Τέμπη εξέδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιάννης Πολυχρονάκος, στο οποίο τονίζει ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που έχουν προκύψει και όχι να γίνεται αποποίηση ευθυνών.

«Δυστυχώς η φούσκα του επιτελικού και ψηφιακού κράτους έσκασε με κρότο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου του κ. Πολυχρονάκου, το πλήρες περιεχόμενο του οποίου έχει ως εξής:

Λίγες μόνο μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, η σκέψη όλων μας είναι στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους και στους συγγενείς των τραυματιών που δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Στην ιστορία της χώρα μας γράφτηκε την 1η του Μάρτη μια από τις πιο μελανές σελίδες, γεγονός που δεν μπορεί και δεν πρέπει να επισκιαστεί από οποιαδήποτε μικροπολιτική αντιπαράθεση.

Με λύπη μου όμως διαπιστώνω, όπως συμβαίνει σε κάθε πρόβλημα, αντί η κυβέρνηση να αναζητά τη λύση και την αλήθεια, αναζητά δικαιολογίες.

Για την ακρίβεια, έφταιγε ο Πούτιν. Για την πανδημία οι πολίτες και οι νέοι. Για τις πυρκαγιές ο καιρός. Για τις υποκλοπές έφταιγαν αυτοί που τις αποκάλυψαν και όχι αυτοί που τις έκαναν και τώρα για το δυστύχημα φταίει μόνο ο Σταθμάρχης! Οι μόνοι που δεν φταίνε ποτέ και σε τίποτα είναι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά 4 χρόνια. Υπήρχε και υπάρχει ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός που μιλάει για το επιτελικό και ψηφιακό κράτος που έφτιαξε αυτή η κυβέρνηση.

Είναι επιτελικό κράτος αυτό που δεν μπορεί 4 χρόνια να εγκαταστήσει ένα σύστημα τηλεδιοίκησης για την ασφάλεια των πολιτών στους σιδηρόδρομους; Είναι ψηφιακό κράτος αυτό, όταν οι σιδηρόδρομοι λειτουργούν χειροκίνητα όπως πριν από 50 και 70 χρόνια;

Δυστυχώς η φούσκα του επιτελικού και ψηφιακού κράτους έσκασε με κρότο. Το δυστύχημα είναι ότι μετράμε πλέον νεκρούς, ανθρώπους που έφυγαν άδικα.

Για αυτό και πρέπει:
-Να καταλογιστούν ευθύνες και να μην περιοριστούν στο Σταθμάρχη.
-Να ληφθούν άμεσα και να ενεργοποιηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας.

Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2023, να μην υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας που αποτρέπουν το όποιο ανθρώπινο λάθος. Δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργούν τα συστήματα τηλεδιοίκησης και η κυβέρνηση να κάνει λόγο για διαχρονικές παθογένειες. Δεν είναι δυνατόν, οι «φωνές» που κάνουν λόγο για ελλείψεις και περιγράφουν την όλη κατάσταση να μην εισακούονται.

Στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, με ηθική υποχρέωση στους συγγενείς τους που πενθούν, με σεβασμό στον Έλληνα πολίτη και την ανθρώπινη ζωή, πρέπει να δοθούν απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα και να γίνει πράξη ό,τι απαιτείται για να μη χαθούν άδικα άλλες αθώες ψυχές.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*