Κυκλάδες: Η Μαργαρίτα Αναγνωστοπούλου υποψήφια Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Newsroom
11/03/2023 12:47
 
 
 

 

Το βιογραφικό σημείωμα της Μαργαρίτας Αναγνωστοπούλου

Ονομάζομαι Αναγνωστοπούλου Μαργαρίτα, το γένος Αντωνάκη. Γεννήθηκα στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής και αποφοίτησα από τη Σχολή Μωραΐτη. Κατάγομαι από τη Σέριφο Κυκλάδων. Από το έτος 2002 κατοικώ στη Νέα Πεντέλη Αττικής. Το έτος 2006 αποφοίτησα από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών), ενώ το έτος 2009 αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, τμήμα Δικαίου των Επιχειρήσεων (Μ1) και τμήμα Φορολογικού και Διοικητικού Δικαίου, λαμβάνοντας τον τίτλο του Διδάκτορα. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Από το έτος 2011 είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Λευκωσίας, και έχω εργαστεί ως Δικηγόρος στην Εισαγγελία της Κύπρου (Τομέας Διοικητικού Δικαίου), ως Νομική Σύμβουλος της SOCIETE GENERALE ενώ από το έτος 2013 μέχρι και σήμερα είμαι Νομική Υπεύθυνη μελετών για την εκπόνηση Εθνικού Κτηματολογίου ανά την Ελλάδα.

Διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ασχολούμενη με θέματα εσωτερικού ελέγχου και από το έτος 2017 εκπροσωπώ το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) Δυτικής Αττικής.

Το έτος 2015 αποφοίτησα από το ΕΑΠ, Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών, ΜΒΑ “Διοίκηση Επιχειρήσεων”, ενώ από το έτος 2018 φοιτώ με υποτροφία στο κοινό μεταπτυχιακό του ΕΑΠ με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας «Δίκαιο και Οικονομία των Επιχειρήσεων». Από το έτος 2020 είμαι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια. Διατηρώ δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και στη Σέριφο ασκώντας μαχόμενη
δικηγορία.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 εξελέγην Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών με την παράταξη «Αττική» του τότε Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού και διετέλεσα εντεταλμένη σύμβουλος εσωτερικού ελέγχου. Διετέλεσα επίσης μέλος της Επιτροπής ΕΣΠΑ και Καινοτομίας της Περιφέρειας Αττικής και μέλος της Επιτροπής Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 επανεξελέγην Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών με την παράταξη «Αττική» του τέως Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού ασχολούμενη με θέματα της Επιτροπής Περιφερειών με έδρα της Βρυξέλλες, Ισότητας και της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, των οποίων υπήρξα μέλος μέχρι το 2019. Στις περιφερειακές εκλογές του 2019 ήμουν εκ νέου υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών με την παράταξη «Αττική» του Γιάννη Σγουρού.
Μέλος του Τομέα Ισότητας ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ.

Είμαι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Βλάχο και μητέρα ενός δίχρονου αγοριού του Αντώνη.

(Visited 430 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*