Επίσκεψη του Νίκου Συρμαλένιου στην Άνδρο

ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
Newsroom
20/03/2023 12:58
 
 
 

Την Άνδρο επισκέφθηκε από τις 17 Μαρτίου έως και τις 19 Μαρτίου ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Προσκεκλημένος του Δήμου Άνδρου, παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος κομποστοποίησης SIRCLES, στο συνεδριακό κέντρο «Γιάννης Γλυνός» στον Όρμο Κορθίου. Το πρόγραμμα αυτό είναι συνεργασία του Δήμου, του ΕΜΠ και της ΜΚΟ «ΓΗ» που αναπτύσσεται σε 7 ευρωμεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία-Καταλονία, Ιορδανία, Παλαιστίνη, Τυνησία και Λίβανο).

Στο σύντομο χαιρετισμό του, παρουσία του Δημάρχου Δ. Λοτσάρη και του καθηγητή του ΕΜΠ Γερ. Λυμπεράτου, ο κ. Συρμαλένιος τόνισε τρία σημεία:

α) το πρόγραμμα κομποστοποίησης είναι καινοτόμο, εντάσσεται στη διαδικασία ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων και στην κυκλική οικονομία και γι’ αυτό πρέπει να επεκταθεί σε όλο το νησί, αλλά και γενικότερα,

β) είναι ανεπίτρεπτο η χώρα μας, με ευθύνη τόσο της Πολιτείας όσο και της Αυτοδιοίκησης να είναι ουραγός στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και

γ) η διαχείριση των στερεών αποβλήτων και των λυμάτων είναι κοινωφελές έργο και γι’ αυτό και οφείλει να ασκείται από δημόσιες πολιτικές.

«Γι’ αυτό είμαστε και κατηγορηματικά αντίθετοι με το υπό συζήτηση αυτές τις μέρες καταστροφικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ στη Βουλή, που ιδιωτικοποιεί το νερό και τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και πολλά άλλα» τόνισε ο κ. Συρμαλένιος.

Επίσης, παρακολούθησε στο θεατράκι της Χώρας την εξαιρετική παράσταση της Λαϊκής Σκηνής Άνδρου «Αυτό το παράξενο ζώο» σε σκηνοθεσία Γιάννη Δεγαΐτη, ενώ τέλος, συνοδευόμενος από τον συντονιστή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Άνδρου Δημήτρη Ζάννε και τον επικεφαλής της ελάσσονος δημοτικής αντιπολίτευσης Γιάννη Καπάκη, επισκέφθηκε το Μπατσί, τη Χώρα και το Γαύριο, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με μέλη και φίλους του κόμματος.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*