Συνάντηση Χαρίτση με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νοτίου Αιγαίου

alexis xaritsis
admin
07/10/2016 21:33
 
 
 

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στα νησιά του Ν. Αιγαίου, καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησης τους ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης που είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ.κ. Γάκης, Καματερός, Μανιός, Σαντορινιός, Συρμαλένιος και Συρίγος με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση.
Οι βουλευτές επισήμαναν τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες των νησιών, καθώς και την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις που θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη αυξήσει σημαντικά τους πόρους που κατευθύνονται στο Νότιο Αιγαίο από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, συμπληρώνοντας ότι και οι δύο Περιφέρειες του Αιγαίου θα έχουν προτεραιότητα σε ό,τι αφορά τους ευρωπαϊκούς πόρους από τη ρήτρα αναθεώρησης.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι είναι αναγκαίο να αναζητηθούν και διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης, πέρα από τα Τομεακά Προγράμματα και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Ν. Αιγαίου στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, αλλά και τους εθνικούς πόρους. Σε αυτή την κατεύθυνση, το υπουργείο Οικονομίας είναι διατεθειμένο να συμβάλλει στην υλοποίηση σημαντικών τοπικών έργων στα νησιά, τόσο χρηματοδοτικά όσο και με όλα τα διαθέσιμα μέσα τεχνικής υποστήριξης.
Ο κ. Χαρίτσης δεσμεύτηκε ότι θα εξειδικευτούν περαιτέρω οι προτάσεις που κατατέθηκαν στη συνάντηση και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του υπουργείου για το Ν. Αιγαίο.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*