Κατερίνα Μονογυιού: «104 χρόνια προσφοράς και ένδοξης ιστορίας του Λιμενικού Σώματος»

Newsroom
31/03/2023 15:25
 
 
 

 

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ανάδειξη της προσφοράς του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην προστασία των θαλασσίων συνόρων, της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και την καταπολέμηση κάθε έκνομης ενέργειας παρέστη η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κα Κατερίνα Μονογυιού.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν Λιμενάρχες νησιών και Κυβερνήτες πλοίων του Λιμενικού Σώματος, που έδρασαν στην θαλάσσια περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και πέντε σπουδαστές της Σχολής Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, οι οποίοι, με αυτοθυσία, έσωσαν συνεπιβάτες τους κατά το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ειδικότερα βραβεύτηκαν οι κύριοι Ανδρέας Αλικανιώτης, Μιχάλης Κλάψης, Διαμαντής Προεστός, Αντώνης Σαράπης και Δημήτρης Αράπης.

Η βουλευτής Κυκλάδων κα Μονογυιού δήλωσε σχετικά:
«Φέτος συμπληρώθηκαν 104 χρόνια από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος, 104 χρόνια προσφοράς και ένδοξης ιστορίας. Οι τοπικές κοινωνίες στις Κυκλάδες μας αναγνωρίζουν πλήρως τη διαχρονική προσφορά των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και τους εμπιστεύονται. Τιμούμε και ευχαριστούμε τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για το σπουδαίο και πολύτιμο έργο τους που συχνά υπερβαίνει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής».

(Visited 65 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*