Στις Βρυξέλλες ο Νίκος Μανιός για την υπεράσπιση των Σ.Σ.Ε. στην Ελλάδα

ergazomenoi syllogikes symbaseis
admin
13/10/2016 10:56
 
 
 

Με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτή του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Thomas Handel συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός.
Αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών υπήρξε η ανάγκη για προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης και τη χώρα διαμονής τους.
Μάλιστα, ο Γερμανός ευρωβουλευτής ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του κ. Μανιού περί δημιουργίας πανευρωπαϊκού δικτύου ευρωβουλευτών και βουλευτών από εθνικά κοινοβούλια, το οποίο υπερασπιστεί τις Σ.Σ.Ε. στην Ελλάδα μπροστά στην αξίωση των θεσμών για κατάργησή τους.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο βουλευτής Κυκλάδων δήλωσε: «Συμφωνήσαμε να διερευνήσουμε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Απασχόλησης όλες τις θεσμικές δυνατότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διατήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικότερα για τη χώρα μας συζητήσαμε για το πώς θα διαμορφωθεί στην πράξη ένα διεθνές κοινοβουλευτικό δίκτυο που θα ασκήσει κάθε δυνατή πίεση ενάντια στη σχεδιαζόμενη κατάργηση των Σ.Σ.Ε. Ο συντονισμός των δυνάμεων και η διεθνής αλληλεγγύη είναι ζωτικής σημασίας για τη μάχη που έχουν μπροστά τους η ελληνική κυβέρνηση και οι εργαζόμενοι».

(φωτό: ethnos.gr)

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*