Γ. Βρούτσης: «Προκλητικός διορισμός “κομματικού στρατού” στο υπουργείο Εργασίας»

ypoyrgeio ergasias
admin
17/10/2016 06:54
 
 
 

Για κομματικούς διορισμούς «φίλων και ημετέρων» του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Εργασίας έκανε λόγο σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, την ώρα που – όπως επισημαίνει – «χωρίς αιδώ, κόβουν αναίτια και άδικα μισθούς και συντάξεις».
«Ο υπουργός Εργασίας οφείλει, να σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, αντί να δαπανά άσκοπα και ασύστολα τα χρήματα των Ταμείων για να στοιχίζει γύρω του “στρατό” από φίλους» τόνισε ο βουλευτής, αναφέροντας τις δικές του ενέργειες στο ίδιο υπουργείο, οι οποίες – σύμφωνα με τον κ. Βρούτση – απέφεραν ετήσιο οικονομικό όφελος μεγαλύτερο του 1 δισ. ευρώ, «μόνο από το νοικοκύρεμα, τη διαφάνεια και το σεβασμό στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ έχει ως εξής:
Δυο χρόνια μετά, το υπουργείο Εργασίας δεν βρίσκεται μόνο σε πλήρη αποδιοργάνωση, αλλά μετατρέπεται σταδιακά και σε κέντρο «νεοσύλλεκτων» διορισμένων φίλων και ημετέρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ώρα που κόβουν αναίτια και άδικα τους μισθούς και τις συντάξεις όλων των Ελλήνων, έχουν το θράσος να διορίζουν προκλητικά τους «φίλους» τους, σε έμμισθες θέσεις συμβούλων, ξοδεύοντας τα χρήματα που «περικόπτουν» από τους συνταξιούχους και τους Έλληνες φορολογούμενους!
Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη βουλή ο υπουργός Εργασίας για την Κοινωνική Οικονομία, δημιουργούνται 2 νέες Γραμματείες που στελεχώνονται από 2 έμμισθους Γενικούς Γραμματείς και 24 νέους συμβούλους (άρθ. 41 και 47). Εκτός των προαναφερόμενων θέσεων, υπάρχουν και μια σειρά δαπανών για τη συγκρότηση διαφόρων ομάδων εργασίας, που το Γενικό Λογιστήριο αδυνατεί να εκτιμήσει, καθώς πρόκειται για ζητήματα που το νομοσχέδιο αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του υπουργού.
Το ύψος της εκτιμώμενης ετήσιας δαπάνης, αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ!!! Μια δαπάνη, καθόλου αναγκαία, καθώς η αντίστοιχη συγκρότηση των ομάδων θα μπορούσε να γίνει με στελέχη και υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας.
Ο υπουργός Εργασίας οφείλει, να σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, αντί να δαπανά άσκοπα και ασύστολα τα χρήματα των Ταμείων για να στοιχίζει γύρω του «στρατό» από φίλους.
Θα μπορούσε ενδεικτικά να λάβει ως παράδειγμα τη δική μου απόφαση, που ενώ ο νόμος μου έδινε τη δυνατότητα – ως υπουργού Εργασίας – να προσλάβω 12 ειδικούς συμβούλους για τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων (άρθρο 23 του Ν.3569/2007), με ετήσια δαπάνη που ξεπερνούσε τα 350.000 ευρώ, επέλεξα την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης (άρθρο 41 του Ν.4144/2013).
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το προηγούμενο διάστημα (2012-2014) επιχειρήθηκε και επιτεύχθηκε ένα πρωτοφανές νοικοκύρεμα με όφελος εκατοντάδων εκατ. ευρώ υπέρ των φορολογούμενων, των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των ασφαλιστικών ταμείων.
Ενδεικτικά:
*σύστημα «ΗΛΙΟΣ», ετήσια εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ (από την καταπολέμηση των μαϊμού συντάξεων)
*καθιέρωση μηνιαίας και ηλεκτρονικής ΑΠΔ και διασταύρωση με τις τράπεζες, ετήσια εξοικονόμηση 280 εκατ. ευρώ
*μείωση κατά 40{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} των μισθωμάτων που πλήρωνε μέχρι τότε το υπουργείο Εργασίας (όφελος 10 εκατ. ευρώ)
*κατάργηση της έκδοσης βεβαιώσεων από τα ασφαλιστικά ταμεία, σε συνδυασμό με την οριστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των συνταξιούχων (υποχρεωτική καταγραφή των συντάξεων στις φορολογικές δηλώσεις), όφελος 80 εκατ. ευρώ
*καθιέρωση μηνιαίας ΑΠΔ στο επικουρικό ταμείο (γινόταν χειρόγραφα και ανεξέλεγκτα) με ετήσιο όφελος 50 εκατ. ευρώ υπέρ των επικουρικών ταμείων
*καταπολέμηση χιλιάδων «μαϊμού» επιδομάτων, που δίνονταν ανεξέλεγκτα σε δήθεν τυφλούς και αναπήρους, με ετήσιο όφελος 60 εκατ. ευρώ
*υλοποίηση ολοκληρωμένου πλαισίου αυτοματοποιημένων συμψηφισμών μεταξύ ασφαλιστικών οφειλών, επιστροφών φόρου και πάσης φύσεως πληρωμών, επιδοτήσεων, αποζημιώσεων, επιχορηγήσεων εισοδήματος, με ετήσιο όφελος 100 εκατ. ευρώ
*και φυσικά ανυπολόγιστης αξίας όφελος από την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας με το συστήματα «ΑΡΤΕΜΙΣ» και «ΕΡΓΑΝΗ».
Πρόκειται για οφέλη που ξεπερνούν ετησίως κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ, μόνο από το νοικοκύρεμα, τη διαφάνεια και το σεβασμό στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.
Την ίδια στιγμή τα τελευταία δυο χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν έχει βάλει ούτε ένα λιθαράκι, δεν έχει εξοικονομήσει ούτε ένα ευρώ!
Αυτή είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ, από τη Ν.Δ.!

(Visited 24 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.