Γιάννης Πιτταράς: «Ρευστά τα πράγματα σε πολιτική και οικονομία»

giannis pittaras
admin
18/10/2016 10:24
 
 
 

Οι οικονομικές εξελίξεις είναι αυτές που θα επηρεάσουν και τις πολιτικές εξελίξεις, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Γιάννη Πιτταρά, ο οποίος σχολίασε την επικαιρότητα στην εκπομπή “AlibertiNews” του Aegean Voice 107.5.

Αρχικά και με αφορμή την (προκλητική) δήλωση του διοικητή του ΟΑΕΕ Δημήτρη Τσακίρη ότι όποιος αδυνατεί να καταβάλλει τις εισφορές στο Ταμείο, σε συνδυασμό και με την υπέρογκη φορολογία, μπορεί να πάρει την οικογένειά του και να πάει στη Βουλγαρία, ο κ. Πιτταράς επισήμανε ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή χρεών, οφειλών, δανείων κλπ. και όντως στη Βουλγαρία είναι πιο ευνοϊκό το φορολογικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, η… «πρόταση» του κ. Τσακίρη δεν αποτελεί λύση, καθώς μακροπρόθεσμα θα μετατραπεί σε μπούμερανγκ, αφού «θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι μας την “μαύρη τρύπα” που θα δημιουργηθεί στα δημόσια έσοδα».

«Ενδεχόμενο “πασοκοποίησης” του ΣΥΡΙΖΑ
Αναφερόμενος στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πιτταράς διαπίστωσε την παρουσία προσώπων «που είχαν γαλουχηθεί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ» και τώρα προσπαθούν «να οικειοποιηθούν ή να ενστερνιστούν ιδέες, απόψεις ή προτάσεις που εκφράζουν άλλοι». Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι στελέχη που «ανοίγουν» περιφερειακά ζητήματα (βλ. Φίλης, Πολάκης), «ανταμείφθηκαν» από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει το κόμμα «να πηγαίνει προς τα αριστερά».
Έκανε, επίσης, λόγο για «απόλυτη κυριαρχία» του Αλέξη Τσίπρα, ενώ υποστήριξε ότι δημιουργήθηκαν διάφορες εντάσεις για το ενδεχόμενο «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ενδεχομένως να εκφραστεί και στον ανασχηματισμό που επίκειται. Βέβαια, τον τελευταίο λόγο για την επιλογή νέων προσώπων, αλλά και για το κατά πόσο θα παραμείνουν στις θέσεις τους ή θα απομακρυνθούν αυτοί που συμμετέχουν σήμερα στο κυβερνητικό σχήμα, έχει ο πρωθυπουργός.
«Ο ανασχηματισμός θα εξαρτηθεί από τη δεύτερη αξιολόγηση» ανέφερε ο κ. Πιτταράς, εκτιμώντας ότι ίσως δούμε αλλαγές μετά από 1-1 ½ μήνα.

«Ρευστά τα πράγματα»
Τέλος, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «τα ανοιχτά μέτωπα είναι τόσο συγκεκριμένα που θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και κάποιο “ατύχημα”», ενώ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εξέφρασε την άποψη ότι «τα πράγματα είναι πολύ ρευστά» ώστε ο κ. Τσίπρας να αποφασίσει το πότε και το αν θα πάει σε εκλογές σε άμεσο πολιτικό χρόνο, με την πορεία της αξιολόγησης να είναι ένα «χαρτί» που έχει στα χέρια του και που μπορεί να αξιοποιήσει.
(φωτό: newsit.gr)

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*