Μάρκος Καφούρος: Περιοδείες και επαφές στα νησιά των Κυκλάδων

Newsroom
20/04/2023 00:58
 
 
 

 

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ νομού Κυκλάδων, Μάρκος Καφούρος, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε κυκλαδίτικα νησιά, όπου και συναντήθηκε με κατοίκους και τοπικούς φορείς.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε:

Στις 7 και 8 Απριλίου βρέθηκε στην Ίο, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Ίου κο Γκίκα Γκίκα και τους επιτελείς του στο Δημαρχείο της Ίου. «Αποτελεί εθνική ανάγκη η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές για τη σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας». Αυτό ήταν το κυρίαρχο μήνυμα της εκτεταμένης ομιλίας του στη γεμάτη από φορείς και κατοίκους αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιητών.

Ακολούθησε διήμερη επίσκεψη στη Θηρασία, όπου παρακολούθησε την ακολουθία του Νυμφίου στους ενοριακούς ναούς των Αγίων Δημητρίου και Κωνσταντίνου. Με τον πρόεδρο της κοινότητας κο Πέτρο Καραμολέγκο αντάλλαξε απόψεις για τα θέματα της Αυτοδιοίκησης και ακολούθησαν συναντήσεις εργασίας με στελέχη του αγροτικού συνεταιρισμού, με θέμα το σχεδιασμό για την περαιτέρω αναμπέλωση της Θηρασίας, και τέλος με επαγγελματίες της εστίασης και κατοίκους του νησιού.

Στις 11 Απριλίου ο κος Καφούρος βρέθηκε στην Ανάφη, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Θήρας κο Χαράλαμπο Δαρζέντα, και έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο Ανάφης κο Ιάκωβο Ρούσσο, ο οποίος τον ξενάγησε στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών και στο αεροδρόμιο, δύο μεγάλα έργα της δημοτικής αρχής που δίνουν νέα πνοή στο νησί.

Στις 12 και 13 Απριλίου, Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη, ο υποψήφιος βουλευτής πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νάξο, όπου παρακολούθησε τη λειτουργία του Νιπτήρος και το Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία του Φιλωτίου. Στο νησί είχε εποικοδομητικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Νάξου κο Δημήτρη Λιανό και τους συνεργάτες του στη δημοτική αρχή, τον Έπαρχο Νάξου κο Γιάννη Μαργαρίτη καθώς και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Επαρχείου, τον κοινοτάρχη Φιλωτίου, τον βουλευτή κο Γιάννη Βρούτση και τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, κο Αντώνη Μανιό. Τα ζητήματα του πρωτογενή τομέα και η θεσμική κατοχύρωση των επώνυμων προϊόντων του νησιού αποτέλεσαν τα βασικά θέματα των συζητήσεων.

Επόμενος σταθμός η Φολέγανδρος, στις 18 και 19 Απριλίου, όπου ο κος Καφούρος συμμετείχε στη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας από σπίτι σε σπίτι καθώς και στον περίπλου του νησιού με σκάφη γεμάτα από προσκυνητές. Ακολούθως επισκέφθηκε τοπικά κτήματα και τυροκομεία και τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης του πρωτογενή τομέα που διατηρεί ζωντανή την αυθεντικότητα και την παράδοση του νησιού, κόντρα στην μονοκαλλιέργεια του τουρισμού.

(Visited 120 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*