Ν. Συρμαλένιος: «Η παραίτηση του γιατρού στη Σέριφο αναδεικνύει την εικόνα διάλυσης του ΕΣΥ»

Newsroom
21/04/2023 15:47
 
 
 

 

«Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι διάλυσης του νησιωτικού ΕΣΥ» χαρακτήρισε την παραίτηση του γιατρού κ. Κόνταρη από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου ο Νίκος Συρμαλένιος.

Ο κ. Συρμαλένιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παραμένει πιστή στο δόγμα της ιδιωτικοποίησης, καταδικάζοντας τις δημόσιες δομές υγείας και των νησιών να παραπαίουν χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, γι’ αυτό και ζήτησε από τους πολίτες να αναδείξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνών κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ώστε να υλοποιήσει άμεσα τις προγραμματικές δεσμεύσεις του για το ΕΣΥ.

Αναλυτικά, η άποψη του κ. Συρμαλένιου:

Η παραίτηση του Γενικού Γιατρού, επιμελητή Α’ Θανάση Κοντάρη από το Π.Π.Ι. Σερίφου είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι διάλυσης του νησιωτικού ΕΣΥ.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος γιατρός προειδοποιούσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καθώς και τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ. Είχαν προηγηθεί επανειλημμένα διαβήματα διαμαρτυρίας, καθώς και η περσινή στάση εργασίας σε όλα τα Π.Π.Ι. των νησιών μας, για την ανάγκη άμεσης στελέχωσης τους, ιδιαίτερα ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Η κυβέρνηση όμως, πιστή στο δόγμα της ιδιωτικοποίησης, όχι μόνο συνέχισε να κωφεύει, αλλά νόμιζε ότι θα ρίξει στάχτη στα μάτια των νησιωτών, με σπασμωδικές εμβαλωματικές κινήσεις του τύπου της περιστασιακής μετακίνησης γιατρών για λίγες μέρες, ακόμα και για δύο βδομάδες, ενώ το τελευταίο δόγμα της, είναι η κατ’ αποκοπή χορήγηση αυξημένου μισθού για την αιχμή της καλοκαιρινής περιόδου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πήρε κανένα μάθημα από την πανδημία και την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, δεν πήρε κανένα μάθημα από τη συνεχιζόμενη μετανάστευση των νέων γιατρών στο εξωτερικό.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία όλα τα νησιωτικά Π.Π.Ι. παραμένουν χωρίς ειδικευμένο γιατρό και χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, τα νοσοκομεία Σύρου, Σαντορίνης και Νάξου πνέουν τα λοίσθια, το ίδιο και τα Κέντρα Υγείας.

Καιρός λοιπόν είναι να πάρει ένα γερό μάθημα στις 21 του Μάη με μια ηχηρή απόφαση πολιτικής ανατροπής. Η νέα κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., απέδειξε κατά το δυνατόν στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια ότι πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας, ότι πιστεύει σε ένα ΕΣΥ που παρέχει καθολικά δωρεάν υπηρεσίες στους πολίτες που ζουν σε αυτή τη χώρα, ότι θα ανατάξει με γενναία μέτρα και ειδικά κίνητρα το νησιωτικό ΕΣΥ. Οι προγραμματικές δεσμεύσεις μας για το ΕΣΥ έχουν δημόσια κατατεθεί και θα αρχίσουν άμεσα να υλοποιούνται από τις πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης.

(Visited 88 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*