Ανθή Χαλκιά: «Η χώρα και η οικονομία χρειάζονται ισχυρή κυβέρνηση»

Newsroom
22/04/2023 10:27
 
 
 

 

Να αναδείξουν «μια κυβέρνηση με δυναμική, τόλμη και αποφασιστικότητα» που εγγυάται «μια ισχυρή οικονομία», αλλά και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για την πάταξη «του βαθέος κράτους» καλεί τους πολίτες η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Ανθή Χαλκιά.

Η κα Χαλκιά υποστηρίζει ότι «κυβερνήσεις ασταθείς και αδύναμες ή με συνεταίρους με ιδεοληψίες» μόνο οπισθοδρόμηση μπορούν να φέρουν ξανά στη χώρα, επηρεάζοντας την ανάπτυξη της, καθώς και την αξιοπιστία της.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση της κας Χαλκιά:

Δύο είναι τα κρίσιμα διακυβεύματα της επόμενης τετραετίας. Η συνέχιση και αξιοποίηση της καλής πορείας που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η οικονομία και ο εκσυγχρονισμός των τμημάτων του Δημοσίου, που παραμένουν ακόμα αιχμάλωτα του «βαθέος» κράτους.

Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εκλογές της 21ης Μαΐου καλείται να απαντήσει για το ποια κυβέρνηση έχει την ικανότητα και την διάθεση να εφαρμόσει τις πολιτικές για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Το διακύβευμα που σχετίζεται με το ποιος μπορεί να αλλάξει το «βαθύ κράτος» είναι αλληλένδετο με την οικονομία. Η οποιαδήποτε αλλαγή του κράτους προϋποθέτει ισχυρή οικονομία. Χρειάζονται χρήματα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και πολιτικό κεφάλαιο. Χωρίς ισχυρή οικονομία τίποτα από τα δύο δεν υπάρχει.

Με αυτή την έννοια διακυβέρνηση από κυβερνήσεις ασταθείς ή με συνεταίρους με ιδεοληψίες οδηγούν στην οπισθοδρόμηση την οικονομία και μηδενίζουν κάθε προσπάθεια να αλλάξει το κράτος.

Απαιτείται μακροχρόνια πρόοδος συζητήσεων και κουλτούρα συνεργασίας για να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις. Άλλωστε το βιώσαμε με την κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Μιας συνεργασίας που προέκυψε με μεγάλη ταχύτητα διότι αποφάσισαν μόνο για το μοίρασμα των υπουργείων και όχι για πολιτικές.

Στις ελάχιστες ημέρες των διερευνητικών εντολών, το να δημιουργηθεί μια αποτελεσματική κυβέρνηση, χωρίς να έχει υπάρξει πριν ένας ουσιαστικός διάλογος, είναι μάλλον σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όπως σενάριο επιστημονικής φαντασίας είναι και η συνεργασία, με παράλογες απαιτήσεις με άγνωστο πρωθυπουργό όπως επικαλείται το ΠΑΣΟΚ.

Οι επικείμενες εκλογές θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της Ελλάδας για πολλές δεκαετίες και πειράματα από τις αποτυχημένες συμμαχικές κυβερνήσεις Τσίπρα – Βαρουφακη- Καμμένου σε πρώτη φάση και Τσίπρα – Καμμένου στην δεύτερη ας μας γίνουν μάθημα από το πάθημα.

Μια αδύναμη συμμαχική κυβέρνηση και ένα θολό πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής ή μια περίοδος αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης με μακριά αβεβαιότητα θα επηρεάσει το οικονομικό κλίμα και την αξιοπιστία της χώρας που με τόσες δυσκολίες έχουμε καταφέρει να ανακτήσουμε.

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου θα πρέπει να αναδείξουν μια κυβέρνηση με δυναμική, τόλμη και αποφασιστικότητα για να μην κάνουμε βήματα οπισθοδρόμησης. Μια κυβέρνηση ισχυρή και αυτοδύναμη, η οποία θα συνεχίσει το δύσκολο έργο της ανάπτυξης στο οποίο έχουμε βάλει τα θεμέλια μέχρι σήμερα.

(Visited 78 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*