Να δημιουργηθεί εξεταστικό κέντρο για τις πανελλήνιες στην Κύθνο – Τα παιδιά πρέπει να έχουν ίδια δικαιώματα, ίδιες ευκαιρίες

Newsroom
24/04/2023 20:29
 
 
 

 

Ανακοίνωση του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιάννη Πολυχρονάκου για τη δημιουργία εξεταστικού κέντρου για τις Πανελλήνιες στην Κύθνο

«Το πως αντιλαμβάνονται η κυβέρνηση και το Αθηνοκεντρικό Κράτος την έννοια της νησιωτικότητας, το επιβεβαίωσαν με την απόφαση τους να στείλουν τους μαθητές της Κύθνου να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις σε άλλο νησί», επισημαίνει ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ  Γιάννης Πολυχρονάκος:

«Το Υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε να λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο στην Κύθνο για τις πανελλαδικές εξετάσεις, κατά συνέπεια οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι απόφοιτοι που ξαναδίνουν εξετάσεις θα πρέπει για όσο διαρκούν οι πανελλαδικές εξετάσεις να «μεταναστεύσουν» στη Σύρο.

Τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο, μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον, στις πιο κρίσιμες εξετάσεις για το μέλλον τους και οι γονείς να εγκαταλείψουν τα πάντα για να βρίσκονται κοντά τους.

Η άδικη αυτή απόφαση της Πολιτείας παραβιάζει τις αρχές της ισονομίας και της ισότητας. Τα παιδιά στην Κύθνο έχουν δικαιώματα, δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Καλώ τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, έστω και την ύστατη ώρα, να αντιληφθούν το αυτονόητο. Να μην στερήσουν την ελπίδα και τις ίσες ευκαιρίες από τα παιδιά στην Κύθνο και να δημιουργηθεί εξεταστικό κέντρο για τις πανελλαδικές εξετάσεις στο νησί.

Σε κάθε δύσκολη στιγμή, σε κάθε τους προσπάθεια τα παιδιά μας πρέπει να έχουν ίδια δικαιώματα και ίδιες ευκαιρίες. Πολύ περισσότερο, σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές τους, αυτή των Πανελλαδικών εξετάσεων που θα πρέπει να είναι αφοσιωμένα αποκλειστικά και μόνο στο στόχο τους, να μην επιφορτίζονται με περισσότερο άγχος από εξωγενής στρεσογόνες καταστάσεις.

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον την κοινωνίας μας. Ας μη μπαίνει το «σύστημα» τροχοπέδη στα όνειρά τους».

(Visited 81 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*