Γιάννης Πολυχρονάκος: «Τραγική η υποστελέχωση στο Νοσοκομείο Σύρου»

Newsroom
12/05/2023 12:54
 
 
 

 

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Σύρου πραγματοποίησε ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησε τα προβλήματα υποστελέχωσής του με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ενώ συναντήθηκε και με το Σωματείο των εργαζομένων.

Η συζήτηση με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων κα Κατερίνα Καλογεράκη και τα υπόλοιπα μέλη επικεντρώθηκε κυρίως στην έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει το Γ.Ν. Σύρου, καθώς και στην κατάσταση που κλήθηκαν να διαχειριστούν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η υποστελέχωση ενός μεγάλου νοσοκομείου, όπως είναι της Σύρου που έχει υπερ-τοπική διάσταση και σημασία για τις Κυκλάδες αποτελεί το πιο σοβαρό πρόβλημα» τόνισε ο κ. Πολυχρονάκος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν κλινικές και τμήματα, ουσιαστικά χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επιπλέον, ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε στην αδυναμία κάλυψης των κενών θέσεων των γιατρών που συνταξιοδοτήθηκαν, στην έλλειψη γιατρών σε κρίσιμες ειδικότητες αλλά και στην έλλειψη των ειδικευόμενων γιατρών που δημιουργεί πρόβλημα στις εφημερίες.

Ο κ. Πολυχρονάκος τόνισε ότι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι ένα Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, στόχος ο οποίος συνιστά προγραμματική δέσμευση του κόμματος και προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, υπενθύμισε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη δημόσια υγεία που περιλαμβάνουν:

-Μισθολογικά, βαθμολογικά και φορολογικά κίνητρα για τους γιατρούς που θα υπηρετούν στα νησιά. Τα κίνητρα αφορούν αυξημένες αποδοχές, στεγαστικό επίδομα, έκπτωση στο φόρο εισοδήματος, ταχύτερη βαθμολογική εξέλιξη στο ΕΣΥ.

-Διάθεση του 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για τη Δημόσια Υγεία.

-Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

-Νέο και ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

-Ένταξη όλων των δομών δημόσιας υγείας των νησιών στις άγονες και προβληματικές περιοχές της Α’ ζώνης του Π.Δ. 131/1987, προκειμένου να υπάρχουν ακόμα πιο αυξημένα κίνητρα.

-Πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία στις πρωτεύουσες των νομών, όπως η Σύρος, προκειμένου να αποτελούν νοσοκομεία αναφοράς και να προσφέρουν υπηρεσίες και στους κατοίκους άλλων νησιών.

« Ποτέ άλλοτε δεν ήταν σε τόσο τραγική κατάσταση οι δομές δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες και στα νησιά μας…» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Πολυχρονάκος και πρόσθεσε: «πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην υποβάθμιση του τόπου, στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες. Στις 21 Μαΐου, κάθε πολίτης μπορεί να γίνει η Δύναμη Αλλαγής για τα νησιά μας. Να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, να ανοίξει το δρόμο σε νέους ανθρώπους».

(Visited 42 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*