Στο Προπαρασκευαστικό Σχολείο Καλών Τεχνών και το Μουσείο Χαλεπά η Κ. Μονογυιού (video)

Newsroom
13/05/2023 21:11
 
 
 

 

Την Τήνο επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Κατερίνα Μονογυιού, η οποία παρευρέθηκε στο πανηγύρι της Παναγίας Βρυσιώτισσας, ενώ στη συνέχεια περιόδευσε στα χωριά του νησιού και συνομίλησε με κατοίκους.

Η υποψήφια βουλευτής επισκέφτηκε, ακόμη, το Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και στο μουσείο από τον Διευθυντή κ. Λεωνίδα Χαλεπά. Ο κ. Χαλεπάς ευχαρίστησε την κα Μονογυιού για την Αναφορά της στη Βουλή και για τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που πραγματοποίησαν στα αρμόδια Υπουργεία για την υλοποίηση των έργων που αφορούν στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, καθώς και στη συντήρηση και στην εκθεσιακή αναβάθμιση του Μουσείου Γιαννούλη Χαλεπά.

Παράλληλα, η συνεισφορά του Υπουργείου Πολιτικού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Τήνου υπήρξε καθοριστική για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση των έργων. Σημειώνεται ότι η κα Μονογυιού δεν θα παρευρεθεί στα εγκαίνια των δύο έργων τη Δευτέρα 15 Μαΐου, καθώς θα πραγματοποιήσει την προεκλογική ομιλία της στην Αθήνα την ίδια ημέρα.

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς παρατηρώ ότι προχωρούν τα έργα που αφορούν στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, καθώς και η συντήρηση και η εκθεσιακή αναβάθμιση του Μουσείου Γιαννούλη Χαλεπά.

Ήδη από το 2020, προώθησα την υλοποίηση αυτών των έργων μέσω κοινοβουλευτικών δράσεων μου και χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα προχωρά η υλοποίηση τους. Τα έργα θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, στην ανάπτυξη μέσω του πολιτιστικού μας πλούτου και στη στήριξη του νησιού. Η Σχολή της Μαρμαροτεχνίας θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της τηνιακής μαρμαροτεχνίας και θα αναβαθμίσει συνολικά την καλλιτεχνική εκπαίδευση μας».

(Visited 77 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*