Γιάννης Βλασερός: Θέτει θέμα αναβάθμισης του Νοσοκομείου Σύρου

Newsroom
17/05/2023 12:05
 
 
 

 

Στο φλέγον θέμα της υγείας, αλλά και στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου Σύρου αφιέρωσε μεγάλος μέρος της ομιλίας του ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και καρδιολόγος Γιάννης Βλασερός, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης παρουσίασης του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Ερμούπολη.

Όσον αφορά στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, το οποίο όμως εξυπηρετεί και πληθώρα περιστατικών από τα άλλα νησιά του νομού, ο κ. Βλασερός τόνισε ότι ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο θα «πρέπει να γίνει ένα πραγματικό Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο που θα καλύπτει όλες σχεδόν τις παθήσεις». Στο πλαίσιο αυτό και ως βαθύς γνώστης των ζητημάτων υγείας, πρότεινε:
-Την αναβάθμισή του με την ίδρυση αιμοδυναμικού εργαστηρίου, όπου θα γίνονται καθετηριασμοί καρδιάς για τη σωτήρια αντιμετώπιση των οξέων ισχαιμικών επεισοδίων/ εμφραγμάτων με πρωτογενή αγγειοπλαστική και τοποθέτηση stent.
-Την, απόλυτα αναγκαία, κάλυψη των υπαρχόντων και των αναμενόμενων κενών θέσεων, ειδικά των γιατρών.
-Τη θέσπιση, από την Πολιτεία, ειδικών κινήτρων (όπως ειδικό μισθολόγιο και μόρια επιστημονικής εξέλιξης) ώστε να καλυφθούν άμεσα και επαρκώς οι κενές οργανικές θέσεις.
-Τη δημιουργία περιφερειακού ΕΚΑΒ, το οποίο θα διαθέτει πλωτά και εναέρια στελεχωμένα και εξοπλισμένα ασθενοφόρα που θα κατευθύνουν τον άρρωστο στην κατάλληλη υγειονομική δομή.

«Το ΠΑΣΟΚ, που ίδρυσε το ΕΣΥ το οποίο έφερε επανάσταση στα πράγματα της περίθαλψης στις Κυκλάδες, κατανοεί απολύτως το πρόβλημα και προτείνει λύσεις. Σαν αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, πρότεινα και συμπεριελήφθη από την αείμνηστη πρόεδρο μας Φώφη Γεννηματά στο σχέδιο για το νέο ΕΣΥ διάταξη με θέμα «Υγεία στα νησιά», το οποίο περιλήφθηκε και στις «8 παρεμβάσεις για την υγεία »που ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο μας Νίκο Ανδρουλάκη, που προτείνει λύσεις για το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα στις Κυκλάδες – το πρόβλημα της περίθαλψης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βλασερός.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*