Ο Γ. Πολυχρονάκος για τις δομές δημόσιες υγείας στα νησιά: «Οι υποσχέσεις της ΝΔ θα μείνουν υποσχέσεις»

Newsroom
26/05/2023 12:17
 
 
 

 

Την άποψη ότι η Δημόσια Υγεία στα νησιά θα συνεχίσει να «νοσεί» όσες υποσχέσεις κι αν δώσει η ΝΔ, εξέφρασε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονάκο, οι δομές υγείας των νησιών αντιμετωπίζουν «τεράστια προβλήματα» (τα οποία και αναφέρει), συμπληρώνοντας ότι οι προκηρύξεις για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα αποβαίνουν άκαρπες χωρίς την παροχή γενναίων και σοβαρών φορολογικών, μισθολογικών και βαθμολογικών κινήτρων.

Για τον λόγο αυτό, οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, καταλήγει ο κ. Πολυχρονάκος, αφού είναι το μόνο κόμμα που έχει διαμορφώσει συγκεκριμένη πρόταση για τα κίνητρα και μπορεί να αποτελέσει «την πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευση».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Πολυχρονάκου:

Οι εκλογές τελείωσαν και εμείς στα νησιά μας είμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα. Τα νησιά μας παραμένουν χωρίς γιατρούς, τη στιγμή που έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και οι ανάγκες είναι αυξημένες.

Έχουμε και λέμε:

1ον Στο Νοσοκομείο Σύρου, που έχει υπερτοπική σημασία και θα έπρεπε να καλύπτει τις ανάγκες όλων των Κυκλάδων, καταγράφονται σημαντικά προβλήματα, όπως:
-Το γεγονός ότι έκλεισε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
-Υπάρχει έλλειψη ιατρικού προσωπικού στη χειρουργική κλινική.
-Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπάρχουν δύο μόνο γιατροί που υπερβαίνουν τα όρια της αντοχής τους, αφού δεν μπορούν να βγουν οι βάρδιες και δεν μπορούν να πάρουν άδεια.
-Δεν υπάρχει νευρολόγος.

2ον Στο Κέντρο Υγείας Νάξου:
-Δεν υπάρχει γυναικολόγος εδώ και αρκετό καιρό.

3ον Στο Κέντρο Υγείας Τήνου:
-Δεν υπάρχει παθολόγος, μια κρίσιμη ειδικότητα για μια δομή δημόσιας υγείας.

4ον Στο Νοσοκομείο Σαντορίνης (που είναι κατ’ ευφημισμόν νοσοκομείο αφού έχει μεγάλες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού) δεν υπάρχουν κρίσιμες ειδικότητες όπως παθολόγος, μικροβιολόγος, πνευμονολόγος.

5ον Στα περισσότερα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών υπάρχει μόνο ένας γιατρός, που πρέπει να εφημερεύει μέρα και νύχτα, 30 μέρες το μήνα. Ποιος αντέχει να κάνει κάτι τέτοιο;

Καθαρές κουβέντες για όσους καταλαβαίνουν: όσες υποσχέσεις και αν δίνει η Νέα Δημοκρατία, θα μείνουν υποσχέσεις και λόγια χωρίς αντίκρισμα. Όσες προκηρύξεις και αν γίνουν, θα αποβαίνουν άκαρπες γιατί κανένας γιατρός και κανένας νοσηλευτής δεν θα έρθει να υπηρετήσει στα νησιά με αυτούς του μισθούς και χωρίς γενναία και σοβαρά φορολογικά, μισθολογικά και βαθμολογικά κίνητρα.

Το ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφώσει συγκεκριμένη πρόταση για τα κίνητρα.

Να γιατί στις 26 Ιουνίου πρέπει να υπάρχει ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ που θα αποτελεί την πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευση. Αυτή που χρειάζεται η χώρα, αυτή που φοβάται ο κ. Μητσοτάκης που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε συνηθίσει με έναν εύκολο αντίπαλο, όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

(Visited 87 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*