Στην παρουσίαση του προγράμματος «Αμοργόραμα» ο Νίκος Συρμαλένιος

Newsroom
11/06/2023 15:39
 
 
 

 

Την Αμοργό επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος από την Παρασκευή 9/6 έως το Σάββατο μεσημέρι 10/6.

Προσκεκλημένος του Δήμου Αμοργού, παρευρέθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος «Αμοργόραμα», ενός προγράμματος που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων και την καθοριστική συμβολή του προέδρου του Μιχάλη Γκρόσμαν, το οποίο αγκαλιάστηκε από πολλούς φορείς (Δήμο, ΥΠΑΑΤ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Cyclades Preservation Fund).

Στην παρέμβαση του ο κ. Συρμαλένιος, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε τον καθοριστικό ρόλο των αλιέων της Αμοργού που ξεκίνησαν αυτό το πρόγραμμα με στόχο τόσο τον καθαρισμό των ακτών, όσο και τη δημιουργία θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών, με τελικό σκοπό τη διατήρηση και αύξηση των αλιευτικών αποθεμάτων της περιοχής, που θα τους εξασφαλίσει σε τελευταία ανάλυση και ένα ικανοποιητικό εισόδημα διαβίωσης, ενώ θα ενισχύσει και τη θαλάσσια βιοποικιλότητα.

Επίσης, τόνισε και τον καθοριστικό ρόλο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στη χρηματοδότηση του καταφυγίου αλιευτικών σκαφών που εγκαινιάσθηκε πριν λίγους μήνες.

Τέλος, ο κ. Συρμαλένιος περιόδευσε μαζί με το συντονιστή της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Παναγιώτη Ψυχογιό στα Κατάπολα και τη Χώρα.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*