Βαγγέλης Κορρές: «Το ΚΚΕ θα είναι η φωνή του λαού στη Βουλή»

Newsroom
28/06/2023 12:48
 
 
 

 

Την ικανοποίησή του για τη δυναμική ανόδου της εκλογικής επιρροής του ΚΚΕ στους νησιώτες και ιδιαίτερα στους νέους εργαζόμενους, εξέφρασε ο Βαγγέλης Κορρές, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος.

Σε δήλωσή του για τον αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Κορρές επανέλαβε τη δέσμευση του ΚΚΕ ότι «θα βρεθεί στο μετερίζι μιας 100% μαχητικής, εργατικής, λαϊκής αντιπολίτευσης, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκό νομοσχέδιο» και ότι «θα είναι η φωνή του λαού απέναντι σε αυτόν τον συνολικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κορρέ:
Χαιρετίζουμε τους Ναξιώτες, τις Ναξιώτισσες, γενικά όλους τους Κυκλαδίτες, εργαζόμενους στα νησιά μας, με τους οποίους συμπορευτήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και κατά τη διπλή προεκλογική περίοδο του Μάη – Ιούνη 2023.

Η σταθερή εκλογική άνοδος του ΚΚΕ με 7,7% και 20 βουλευτές, η άνοδος στις Κυκλάδες, το διψήφιο ποσοστό στην ενότητα Δρυμαλίας, η πρωτιά στην Κωμιακή με 35%, δείχνει την ανάπτυξη και το βάθος των δεσμών του με τους νησιώτες, ενώ αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για τους αγώνες απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Χαιρετίζουμε όσους, παρά τις σημαντικές δυσκολίες και υπονόμευση στο να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα, εργαζόμενους κυρίως νέους, που ξεπέρασαν λόγους οικονομικούς, εργασίας κ.α., και μπόρεσαν να ψηφίσουν.

Είναι κρίσιμο, με όλους όσους προσέγγισαν το ΚΚΕ όλη αυτή την περίοδο, ανεξάρτητα τι έκαναν στις εκλογές, να συνεχιστεί η συζήτηση, η κοινή δράση γύρω από ζητήματα που μπαίνουν στη ημερήσια διάταξη την επόμενη, για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Συνολικά, μέσα σε έναν αρνητικό πολιτικό συσχετισμό που συνεχίζει να παραμένει, εκφράζεται μια δυναμική ανόδου της εκλογικής επιρροής του Κόμματος που αποτελεί το θετικό στοιχείο και αυτής της εκλογικής μάχης και έχει ευρύτερη απήχηση από την εκλογική της έκφραση.

Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για το λαό.

Το ΚΚΕ θα κάνει από αύριο κιόλας πράξη την δέσμευση του, ότι θα βρεθεί στο μετερίζι μιας 100% μαχητικής, εργατικής, λαϊκής αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι βουλευτές του θα δίνουν τη μάχη, στους δρόμους του αγώνα και μέσα στη Βουλή, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκό νομοσχέδιο, θα είναι η φωνή του λαού απέναντι σε αυτόν τον συνολικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό.

Η παρουσία στη Βουλή του ακροδεξιού και φασιστικού χώρου, που οι ρίζες του βρίσκονται βαθιά μέσα στο σύστημα και στο κράτος, είναι αναμφίβολα ακόμα μια αρνητική εξέλιξη αυτών των εκλογών. Επιβεβαιώνεται ότι ο φασισμός – ναζισμός εξαιτίας του χαρακτήρα του, δεν αντιμετωπίζεται ουσιαστικά με κάποιες νομοθετικές παρεμβάσεις, αλλά είναι υπόθεση του ίδιου του εργατικού – λαϊκού κινήματος και σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει, όπως το έκανε και όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη με όλους τους εργαζόμενους νέους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τα αδιέξοδα της σοσιαλδημοκρατίας και των άλλων αστικών κομμάτων, για να ξαναδυναμώσουμε την ελπίδα.

Η απάντηση βρίσκεται στην ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης αστικής πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, που δεν ψάχνει νέους σωτήρες από κυβερνητικές εναλλαγές, του ρεύματος που αναζητά λύση στα σημερινά προβλήματα μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, τη συμμετοχή στο κίνημα, τη συλλογική δράση, την ταξική πάλη.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 172 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*