Μήνυμα της Λαϊκής Ενότητας Σύρου για το Πολυτεχνείο

Λαϊκής Ενότητας
admin
17/11/2016 08:35
 
 
 

Κάθε επέτειος αποκτά διαφορετική σημασία ανάλογα με το χρονικό σημείο που εορτάζεται.

Σήμερα η χώρα μας, στο βωμό της συμμετοχής της στην Ευρωζώνη, έχει τεθεί υπό καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας. Η απαλλαγή από την κατάσταση αυτή μετά βεβαιότητας δεν θα λάβει τέλος στο άμεσο χρονικό διάστημα, αφού η πολυδιαφημισμένη ρύθμιση του χρέους θα οδηγήσει σε δέσμευση για τήρηση των πολιτικών που εφαρμόζονται σήμερα, δηλαδή της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής, της απελευθέρωσης και απορύθμισης της αγοράς και των ιδιωτικοποιήσεων, για πολλά έτη ακόμη.

Ο αγώνας μας τώρα λοιπόν έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στόχευση μας είναι η ανάκτηση της εθνικής μας υπόστασης και η απαλλαγή μας από τις παράλογες και αναποτελεσματικές πολιτικές των μνημονίων.
Άλλωστε, μετά και τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, βασιζόμενη σε Προεδρικό Διάταγμα του Κων. Μητσοτάκη, τα κόμματα του νέου δικομματισμού αλλάζουν ουσιαστικά μόνο ως προς τον τίτλο, αφού επί της ουσίας είναι ακόλουθοι της ίδιας πολιτικής.
Πλέον μετά και την κατάρρευση της αυταπάτης για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία εντός της ευρωζώνης η μόνη βιώσιμη και ρεαλιστική πολιτική είναι αυτή της ρήξης. Ειδάλλως η Ελλάδα θα βιώσει έναν δεύτερο Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο που διήρκησε από το 1898 έως το 1981.
Το μήνυμα της Εξέργεσης του Πολυτεχνείου είναι συνεπώς σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΡΟΥ

(Visited 26 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*