Μελέτη για τη Νησιωτικότητα από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ

kede nisiotikotita
admin
22/11/2016 12:00
 
 
 

Ανάλυση πρακτικών θεμάτων νησιωτικότητας, ανάδειξη πιθανών λύσεων και πρόταση Οδικού Χάρτη νομοθετικών παρεμβάσεων σε θέματα εθνικά και ευρωπαϊκά περιλαμβάνει η πολυσέλιδη μελέτη για τη Νησιωτικότητα που συνέταξε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) της ΚΕΔΕ.

Η μελέτη, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί και επίσημα στο ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, προέκυψε μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα επί των καλών πρακτικών των ευρωπαϊκών κρατών και επί σχετικών πολιτικών που δύνανται να εφαρμοστούν στην χώρα μας.
Στη μελέτη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. «Η νησιωτικότητα δεν είναι πρόβλημα για την χώρα, αλλά ευκαιρία ανάπτυξης» ανέφερε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως πρέπει άμεσα να μπουν στο επίκεντρο τα ζητήματα της νησιωτικότητας, προκειμένου να δρομολογηθούν αποτελεσματικές λύσεις.
«Χαρτογράφηση των προβλημάτων, απλοποίηση διαδικασιών, σεβασμός του κάθε νησιού ως δήμου, αντιστοίχιση πόρων έργων και αρμοδιοτήτων είναι βασικές προϋποθέσεις για να ξεπεραστούν δομικά προβλήματα της λειτουργίας του κράτους στο νησιωτικό του τμήμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης, καλώντας τους νησιωτικούς Δήμους να δώσουν δυναμικό παρόν στο Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στο πλαίσιο του οποίου θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα νησιωτικότητας.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*