Ομιλία Συρμαλένιου στη Βουλή για τις θαλάσσιες μεταφορές και τα τουριστικά σκάφη

syrmalenios
admin
25/11/2016 11:14
 
 
 

Την απόσυρση άρθρου, στο οποίο προβλεπόταν η επιβολή ΦΠΑ στα καύσιμα πλοίων της ακτοπλοΐας κ.ά., καθώς και η κατάργηση της έκπτωσης 30{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} επί του τέλους παραμονής και πλόων που προβλέπεται σήμερα για τα πλοία ολικού μήκους άνω των 12 μέτρων (εφόσον ελλιμενίζονται μόνιμα στην ελληνική επικράτεια), σχολίασε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, στην ομιλία του στην Βουλή, κατά τη συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου.
Όπως ανέφερε ο βουλευτής, «το άρθρο αυτό καλώς αποσύρθηκε», καθώς δεν υπήρξε η απαιτούμενη ολοκληρωμένη προετοιμασία από τα δυο συναρμόδια Οικονομικών και Ναυτιλίας, ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση, στη μελέτη της νέας διάταξης που θα φέρει, θα πρέπει να εξαντλήσει όλα τα ευνοϊκά περιθώρια που έχουν κερδίσει κι άλλες χώρες, τόσο για την ελληνική ακτοπλοΐα και την ελληνική αλιεία, όσο και για τον θαλάσσιο τουρισμό της χώρας που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας».
Επίσης, επισήμανε ότι διαχρονικά καμία κυβέρνηση, «δεν ασχολήθηκε με τη θεσμοθέτηση ειδικού καθεστώτος για τις μεταφορές αγαθών και προσώπων στη νησιωτική Ελλάδα», αφήνοντας στην τύχη του «ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό της απαλλαγής από το ΦΠΑ στα καύσιμα για έναν παραγωγικό κλάδο όπως είναι οι θαλάσσιοι αλιείς, αλλά και το συνολικό ζήτημα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων με το σύνολο της νησιωτικής Ελλάδας».
Ο κ. Συρμαλένιος αναφέρθηκε και στο Τέλος Παραμονής και Πλόων των πλοίων αναψυχής και μικρών σκαφών, η είσπραξη του οποίου «θα αποτελέσει σημαντικό έσοδο για το ελληνικό Δημόσιο».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου εδώ

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*