Ν. Συρμαλένιος: «Η Αντιπολίτευση συνεχίζει τις καταστροφολογικές προφητείες»

syrmalenios
admin
09/12/2016 10:35
 
 
 

Επιτυχημένο για την Ελλάδα ήταν το αποτέλεσμα του πρόσφατου Eurogroup, σύμφωνα με τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλένιο, ο οποίος κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2017, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «απέναντι σε αυτήν την επιτυχία, αντί να κάνει την αυτοκριτική της, συνεχίζει τις καταστροφολογικές προφητείες».

Σχετικά με τον προϋπολογισμό, ο κ. Συρμαλένιος υποστήριξε ότι αυτός «προβλέπει δημοσιονομική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και δίκαιη κατανομή των βαρών και των ωφελειών», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «στρίβει το τιμόνι της χώρας από την ύφεση στην ανάπτυξη».
«Παρά τις καταστροφολογίες, στο τέλος του 2018 βγαίνουμε από τα μνημόνια. Χτυπάμε τις παθογένειες που δημιουργήσατε και μας οδήγησαν στην χρεοκοπία.
Με την ελπίδα της ορατής πλέον ανάκαμψης και ανάπτυξης, πιστεύουμε ότι στο τέλος του 2018 αυτή η Κυβέρνηση θα πάρει μέτρα φοροελαφρύνσεων, υλοποιώντας την επιλογή της δίκαιης ανάπτυξης προς όφελος των πιο αδύναμων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, επισήμανε ότι «η απεργία στηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης έναντι των δανειστών αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα» και κάλεσε την ΝΔ να τοποθετηθεί εάν συμφωνεί με τις συλλογικές συμβάσεις, τα εργασιακά δικαιώματα και την απόκρουση των ομαδικών απολύσεων.
Κάλεσμα να προσέλθει σε διάλογο για επίλυση των όποιων ζητημάτων απηύθυνε και προς την ΠΝΟ, καθώς – όπως είπε – τα νησιά έχουν εντελώς αποκοπεί από την ηπειρωτική χώρα και ήδη το κοινωνικό πρόβλημα είναι μεγάλο.
Δείτε εδώ όλη την ομιλία του Νίκου Συρμαλένιου

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*