Αντώνης Συρίγος: «Στόχος μας η σταθερότητα και η ανάκαμψη»

antonis syrigos 2
admin
13/12/2016 15:17
 
 
 

«Στόχος παραμένει η σταθερότητα και η ανάκαμψη, η μείωση της ανεργίας και η ανάσα των ασφαλιστικών ταμείων και της αγοράς, αλλά και η επαναφορά βήμα-βήμα της κανονικότητας στην καθημερινή μας ζωή» δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση ψήφισης του προϋπολογισμού του 2017, ο οποίος – όπως είπε – «στοχεύει σταθερά, χωρίς κομπασμούς».
Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, η οικονομική στρατηγική της κυβέρνησης περιστρέφεται γύρω από δύο άξονες: 1ον την επιτυχή και όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής, ώστε να καταστεί εφικτή η έξοδος της Ελλάδας από αυτό και 2ον την περιφρούρηση και επιπλέον ενίσχυση των θεμελιωδών κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των πολιτών. Ο βουλευτής υποστήριξε, επίσης, ότι «υπάρχει ένα ευοίωνο και αίσιο αύριο, αρκεί να το πιστέψουμε και να το παλέψουμε αποφασιστικά και επίμονα» και πρόσθεσε ότι «με κινδυνολογικές κριτικές ή εκλογικούς πομφόλυγες ή με μίζερες τοποθετήσεις, δεν αντιμετωπίζεται η πραγματικότητα».
Τέλος, επεσήμανε ότι «κάθε καλόπιστος κριτής, διαβάζοντας τον προϋπολογισμό, διαπιστώνει ότι η Κυβέρνηση έχει επίγνωση του τι επιδιώκει και μέσα σε ποιες συνθήκες, όμως θα πρέπει και η αντιπολίτευση να έχει εξίσου επίγνωση των πραγμάτων», αν και «η αρνητική της στάση παντού καταδεικνύει το αντίθετο».

Δείτε εδώ την ομιλία του κ. Συρίγου

(Visited 97 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*