Φίλιππος Φόρτωμας: Τι εισηγήθηκε στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής (video)

Newsroom
27/09/2023 21:22
 
 
 

 

Στην 1η συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και στο πλαίσιο προγραμματισμού των εργασιών της Υποεπιτροπής, ο κ. Φόρτωμας τόνισε την ανάγκη να ενταχθούν στα προς συζήτηση θέματα, κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στη ζωή των Κυκλαδιτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη ένταξης στην ατζέντα συζήτησης:
-της αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων των νησιών (ώστε να επιλυθεί δομικά το πρόβλημα της λειψυδρίας),
-της στήριξης του πρωτογενούς τομέα (ως αντίβαρο στην τουριστική ανάπτυξη) και της παροχής κινήτρων σε υφιστάμενους και νέους αγρότες (ώστε να υπάρξει ολιστική ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών), καθώς και
-της ανάγκης μετάβασης σε ένα βιώσιμο ενεργειακά περιβάλλον (με ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).

Επίσης, εισηγήθηκε να συζητηθούν στην Υποεπιτροπή:
-τα ζητήματα μεταφορών, οδικού δικτύου και ακτοπλοϊκών συνδέσεων (λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των Κυκλάδων ως προς τις υποδομές και τις διασυνδέσεις),
-το κόστος μετακίνησης των νησιωτών με αίτημα την περαιτέρω ενίσχυση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, καθώς και
-το ζήτημα της στεγαστικής πολιτικής με έμφαση στην επίλυση του ζητήματος έλλειψης στέγης κυρίως για υπαλλήλους νευραλγικών θέσεων των νησιών (όπως ιατρικό και διδακτικό προσωπικό).

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης ορισμένων πρακτικών ζητημάτων που αποτελούν προϋπόθεση για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή στις Κυκλάδες, όπως είναι η έλλειψη δικτύου σε πολλές περιοχές και οι «λευκές περιοχές», με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων και της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, επισημαίνεται ότι «σταθερή προτεραιότητα του κ. Φόρτωμα είναι η προώθηση και εμβάθυνση σε όλα τα θέματα που αφορούν στο νησιωτικό νομό που εκπροσωπεί και τα συμφέροντα των Κυκλαδιτών».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 56 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*